Опубліковано 26 липня 2019 року, 11:30

«Срібло» українських фехтувальників на чемпіонаті світу в Будапешті – шанс на участь в Олімпіаді-2020

Команда українських шпажистів повернулася з чемпіонату світу з фехтування, що проходив у Будапешті. Привезли «срібло». Зароблені на першості бали стали важливим кроком для отримання ліцензії на Олімпіаду-2020 у Токіо. Про це стало відомо під час зустрічі тимчасово виконуючого обов’язки голови Дніпропетровської ОДА Дмитра Батури із зіркою вітчизняного фехтування – капітаном команди Богданом Нікішиним.

«Пишаємося успіхами наших спортсменів, які гідно представляють область та країну в цілому на міжнародних змаганнях. Дніпрянин Богдан Нікішин у 2018-му очолив світовий рейтинг шпажистів. Він – багаторазовий призер різних першостей. І ось – ще одне «срібло», здобуте командою фехтувальників на чемпіонаті світу в Будапешті. Це важливий крок на шляху до Олімпіади, яка відбудеться у Токіо в 2020-му», – зазначив т.в.о. голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Батура.

Аби потрапити на Олімпійські ігри, будь-який учасник має отримати ліцензію. Для одних видів спорту необхідно виконати певні нормативи. Для інших – набрати якнайбільше балів на різних першостях.

«Наше головне завдання – отримати командну ліцензію. З нею ми зможемо представляти Україну на наступній Олімпіаді і командою, і поодинці, – розповів Богдан Нікішин. – На чемпіонатах світу спортсмени здобувають подвійні бали. Тож привезене з Будапешту «срібло» дає гарний шанс на «путівку» в Токіо».

Зараз у фехтувальників – невеличкий відпочинок. Та вже незабаром хлопці готуватимуться до декількох Кубків світу, що відбудуться восени 2019-го. Здобуті на цих першостях бали також підуть до «скарбнички» команди.

«Після чемпіонату шанси хлопців потрапити на Олімпіаду реально зросли, але попереду ще багато турнірів. Остаточний підрахунок балів – наприкінці березня 2020-го», – підкреслила особиста тренерка Богдана Нікішина Ольга Маркіна.

На сьогодні спортсмени Дніпропетровщини здобули вже три ліцензії на Олімпіаду-2020.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Батура привітав фехтувальника Богдана Нікішина та його тренерку Ольгу Маркіну зі «сріблом», здобутим на чемпіонаті світу

«Наше головне завдання – отримати командну ліцензію. З нею ми зможемо представляти Україну на наступній Олімпіаді», – Богдан Нікішин

Вже незабаром фехтувальники напружено готуватимуться до Кубків світу

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux