Опубліковано 21 грудня 2021 року, 12:30

Спортивне доповнення модернізованого ліцею: у Томаківці триває оновлення стадіону опорного навчального закладу 

У Томаківці Нікопольського району поряд із реконструйованим ліцеєм облаштовують сучасний стадіон. На об’єкті вже розпланували основні спортивні локації, встановили led-освітлення. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Модернізовану освітню інфраструктуру доповнюємо сучасними спортивними локаціями. На Дніпропетровщині оновлюємо стадіони опорних шкіл. Такі об’єкти вже облаштували, зокрема, в Апостоловому, Карпівці, Покровському, Перещепиному. Нині триває реконструкція у Томаківці», – зазначив Валентин Резніченко.

Спортмайданчика у Томаківського ліцею можна сказати не було, діляться місцеві. Лише саморобні футбольні ворота стояли й декілька вкопаних автомобільних скатів. Ганяти м’яча доводилося на порослій травою землі.

«Діти в нас активні та спортивні. Хочеться для них найкращого. Чекаємо із нетерпінням на завершення робіт, – сказала директорка Томаківського ліцею Тамара Філь. – Вчителі фізкультури кожного ранку приходять, дивляться, що вже зроблено. Планують цікаві уроки на свіжому повітрі». 

Реконструкція стадіону – входить до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Такі спортивні локації – вимога часу. Коли готували проєкт оновлення нашої опорної школи, одразу передбачили й сучасний стадіон поряд. Навчальний заклад вже модернізований. Тепер йдуть роботи на спортмайданчику», – розповів  голова Томаківської селищної громади Іван Калашник. 

На шкільному подвір’ї з’явиться ігровий майданчик для волейболу та баскетболу, міні-футбольне поле зі штучним газоном.  Встановлять вуличні тренажери. Юним легкоатлетам – бігова доріжка та яма для стрибків у довжину.

«Ми вже зробили дренажну систему, встановили освітлення – 10 опор з лед-лампами. Монтуємо огородження міні-футбольного поля. Тротуари плиткою викладаємо. Готуємо основу під спортивні майданчики», – сказав бригадир Михайло Клименко. 

Територію навколо стадіону приведуть до ладу та озеленять.

«Впевнена, крутезний буде стадіон. Матимемо більше наснаги перемагати. Я захоплююся волейболом. Вдосконалюватиму навички на професійному майданчику. Його найбільше чекаю», – розповіла учениця 8-го класу Яна Каламай.  

А дев’ятикласник Микита Побило мріє після школи вступати на факультет фізкультури. Збирається стати тренером. Радіє, що після реконструкції стадіону спортивне життя у його рідному ліцеї вируватиме на повну силу.

У Томаківській громаді – 35 населених пунктів, майже 15 тис мешканців, зокрема й 2 тис дітей шкільного віку. В опорному ліцеї – 525 учнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux