Опубліковано 24 лютого 2023 року, 11:30

Співоча підтримка ЗСУ: «молодий душею» ансамбль з Дніпра зібрав благодійними концертами понад 50 тис грн

Їм від 70 до 85.  У репертуарі – щира українська пісня. На «озброєнні» – дзвінкі народні голоси. Ансамбль «Зоряночка» зібрав вуличними благодійними концертами понад 50 тис грн. Кошти перерахували на ЗСУ. До річниці повномасштабного вторгнення у рубриці «Творці перемоги» розповідаємо про волонтерів зі співучою душею. 

Керівницю Наталію Рязанову колектив жартівливо називає продюсером. Саме вона вісім років тому зібрала в ансамбль таланти поважного віку.

Вимога була лише одна – вмієш і любиш співати – приєднуйся.

«Зоряночка» об’їздила із концертами всю область. Виступали на різних фестивалях, виборювали нагороди.

«Коли почалась війна, ми зажурились, як та калина. Потім вирішили заробляти співом гроші для наших захисників. Бачимо, кожен щось для перемоги робить. Хто пиріжки пече, хтось шкарпетки в’яже. Діти навіть армії допомагають. І ми свій внесок захотіли зробити», – розповіла керівниця колективу Наталія Рязанова. 

Учасники колективу стали виступати просто на вулиці. Поряд ставили табличку – збираємо на ЗСУ. Людям сподобалось. Глядачі почали віддячувати за пісні грошима.

«Якось полюбились ми людям. Завжди нас радо зустрічали. Дітям виступи наші сподобались. Особливо, коли співали «Червону калину». Бувало, що підходили, Прапор України розгортали», – додала керівниця колективу. 

Усі зібрані кошти артисти відносили у банк і перераховували на допомогу армії. Загалом «наспівали» на більш ніж 50 тис грн.

Солістка ансамблю Лідія Волошина зізнається, спочатку усі соромились виступати на вулиці. Поступово звикли, адже робили добру справу. Жінка каже, щаслива бути на схилі літ у такому колективі, та ще й приносити користь.

85-річна Ніна Михайлівна 15 років пропрацювала у професійному театрі художнім керівником ансамблю української народної пісні. А нині вона – ідейна натхненниця і муза «Зоряночки».

«Шліфуємо кожну пісню. Я за репертуар відповідаю. Композиції в нас красиві і веселі. А голоси які неймовірні в артистів», – похвалилась Ніна Михайлівна. 

За музичний супровід в ансамблі відповідає баяніст Євген Гаркуша. Він єдиний із «Зоряночки», хто має професійну музичну освіту.

«Я із задоволенням з цими «дівчатками» і «хлопчиками» займаюсь. Найголовніше, що вони слухаються. Це великий плюс. Та й загальні інтереси в нас. Ми одного віку», – наголосив Євген Гаркуша.

Як тільки надворі потеплішає, «співочий загін» знову планує давати благодійні концерти. Запевняють, їхня пісня линутиме, аж поки стане сил, натхнення і здоров’я. До самої перемоги.

«Творці перемоги» – рубрика Дніпропетровської обласної військової адміністрації. Вона – про людей, які наближають нашу перемогу. Кожен – на своєму фронті.



Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux