Опубліковано 06 червня 2018 року, 12:30

Ще в одному місті області запрацювала електронна система запису до лікаря – Валентин Резніченко

У амбулаторіях та поліклініках Покрова запрацював сучасний е-сервіс для пацієнтів і лікарів. Відтепер мешканці міста можуть записатися на прийом до доктора у зручний час, не виходячи із дому, прямо за комп’ютером. У поміч – інноваційна система Helsi. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

«Прагнемо зробити життя мешканців області комфортнішим – на цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. Переводимо в онлайн режим популярні адмінпослуги, електронною стає і медицина. Записатися на прийом до лікаря можна тепер через Інтернет. Такий сервіс вже працює в амбулаторіях Дніпра, нині запустився й у Покрові», – зазначив Валентин Резніченко.  

У Покрові автоматизувалися п’ять амбулаторій Центру первинної медико-санітарної допомоги та поліклінічні відділення міської лікарні.

«Покращуємо медичні послуги та полегшуємо життя покровчан. Тепер кожен вдома може записатися на прийом до будь-якого доктора, не витрачаючи час на чергу за талончиками. Люди самі можуть обрати зручну для себе годину», – зауважив мер Покрова Олександр Шаповал. 

Записатися на прийом онлайн можна за допомогою сучасної електронної медичної системи Helsi. Вона проста у користуванні. Завдяки їй можна знайти лікаря за спеціальністю, прізвищем чи місцем роботи, потім – обрати дату й час прийому.

Далі система запропонує авторизуватися через номер телефону. Якщо це перший візит до лікаря, потрібно заповнити коротку реєстраційну форму. Усі візити можна переглянути в «Особистому кабінеті». У випадку відсутності Інтернету, запис на прийом – за телефоном: реєстратор сам внесе дані пацієнта до системи.

«У Покрові в період тестування системи на прийом записалися 650 пацієнтів, а в перший день її офіційної роботи – більше тисячі. Це гарний старт», – розказав директор з провадження компанії Helsi Євген Донець.  

Крім мінімізації черг, серед плюсів для пацієнтів – швидкий пошук та доступ до лікарських призначень. Переваги вже відчуває покровчанка Валентина Стоянович.

«Вперше спробувала записатися на прийом до лікаря, не виходячи із дому. Зручно і час економиться. Не треба стояти в черзі. Така послуга мені до вподоби», – поділилася жінка. 

Зручність нової системи вже оцінили й медики.

«Це медицина майбутнього. Вона відкриває великі можливості. Тепер працюватимемо по-новому», – зауважила сімейний лікар Людмила Марковська. 

Сучасна електронна система надає можливість медзакладам долучитися до реформи охорони здоров’я. Вона – важлива складова децентралізації влади, наголосив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

«40-тисячний Покров – на передньому краї реформи децентралізації. Тут ремонтують дороги, реконструюють школи, зводять дитсадки. Ще один крок до якісних змін – електронна система запису до лікаря. Поступово нові онлайн сервіси перетворять місто на цифрове», – сказав він.  

З Покровом досвідом нової якості роботи медзакладів поділився Дніпро. Тут «електронна черга» вже працює в усіх амбулаторіях.

«Наразі через Інтернет записуються вже 45% пацієнтів. Це свідчить про зручність та надійність системи. Добре, що ДніпроОДА  масштабує  корисний досвід на всю область, – наголосила в.о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило. – Наступні кроки – електронна картка пацієнта та електронний рецепт». 

Практику електронної черги ДніпроОДА тиражуватиме на весь регіон. Наступним приєднається до інноваційної е-системи Марганець.

  


У Покрові запрацював інноваційний електронний сервіс.

 Він – для пацієнтів і лікарів.

«Покращуємо медичні послуги та полегшуємо життя покровчан. Тепер кожен вдома може записатися на прийом до будь-якого доктора, не витрачаючи час на чергу за талончиками», – зауважив Олександр Шаповал.

 Записатися на прийом онлайн можна за допомогою системи Helsi.

«У Покрові в період тестування системи на прийом записалися 650 пацієнтів, а в перший день її офіційної роботи – більше тисячі», – розказав Євген Донець.

 Система зручна в користуванні...

Переваги вже відчули і лікарі, і пацієнти.

«Вперше спробувала записатися на прийом до лікаря, не виходячи із дому. Зручно і час економиться. Не треба стояти в черзі. Така послуга мені до вподоби», – поділилася Валентина Стоянович.

Навчання пройшли 10 реєстраторів і 35 лікарів.

 «40-тисячний Покров – на передньому краї реформи децентралізації. Тут ремонтують дороги, реконструюють школи, зводять дитсадки. Ще один крок до якісних змін – електронна система запису до лікаря. Поступово нові онлайн сервіси перетворять місто на цифрове», – сказав Юрій Голик.

Невдовзі і картка буде електронною.

Очікується, що нова система скоротить черги до реєстратури.

 Досвід передає Дніпро.

«Наразі через Інтернет записуються вже 45% пацієнтів. Це свідчить про зручність та надійність системи. Добре, що ДніпроОДА  масштабує  корисний досвід на всю область», – наголосила  Яніка Мерило.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux