Опубліковано 12 жовтня 2018 року, 12:30

Щодобово до 20 тисяч автівок виїжджають на запорізьку трасу новозбудованим шляхопроводом на об’їзній навколо Дніпра

Щодня до 20 тисяч машин рухаються новозбудованим шляхопроводом на об’їзній навколо Дніпра. Тепер без зайвих кілометрів вони виїздять на запорізьку трасу, яку капітально відремонтували вперше за роки незалежності країни. Об’єкти оглянув міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час візиту на Дніпропетровщину. 

«Коли кажуть, що в Україні немає людей, які здатні робити якісні зміни, то Дніпропетровська область і Валентин Резніченко показують – такі люди є. Коли кажуть, що нічого не змінюється, то Дніпропетровська область показує – зміни можливі. І ці зміни вже відбуваються. Ми бачимо абсолютно нову трасу між Дніпром і Запоріжжям, якої не було десятиліття. Її зроблено за дуже короткий проміжок часу», - зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Будівництво шляхопроводу на об’їзній навколо Дніпра розпочалося у 2012-му, проте через брак фінансування призупинилося. У 2018 році друге життя в довгобуд вдихнула Дніпропетровська облдержадміністрація.

«На інфраструктурний об’єкт, який простояв занедбаний шість років, з обласного бюджету виділили більше 40 млн грн. Додаткові кошти – результат реформи децентралізації Президента України Петра Порошенка», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Роботи тривали з кінця квітня. Дорогу через шляхопровід заасфальтували. Міст пройшов випробування.

«Рік тому на цьому ж місці ми дивилися з Володимиром Омеляном на незрозумілу недобудову, яка навіть не нагадувала міст. Новий шляхопровід звели за 65 днів, і сьогодні він відкритий для автотранспорту. Нині мешканці та гості Дніпра їздять не «петлею» через поля, а рівною, ідеальною, капітально відремонтованою дорогою», – наголосив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

Без зайвих кілометрів автівки виїздять на запорізьку трасу. Автомагістраль національного значення Н-08, яка з’єднує Дніпро та Запоріжжя, капітально відремонтували вперше за роки незалежності України.

Оновлювали шосе у два етапи. Торік відремонтували 16 км шляху, цьогоріч – ще до 20-ти. Це забезпечить безперешкодний рух транспорту. Загальна вартість ремонту – більше 1 млрд грн.

Водії вже випробовують відремонтовану Запорізьку трасу…

 та новий шляхопровід

 Шляхопровід звели за 65 днів

Щодоби тут проїжджають до 20 тис автівок

 Дорога – європейської якості

Оглянув об’єкти міністр інфраструктури Володимир Омелян

Володимир Омелян: «Коли кажуть, що нічого не змінюється, то Дніпропетровська область показує – зміни можливі. І ці зміни вже відбуваються.

Трасу, яка з’єднує Дніпро та Запоріжжя, капітально відремонтували вперше за роки незалежності України

Загальна вартість ремонту – більше 1 млрд грн.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux