Опубліковано 04 листопада 2021 року, 17:00

Щодня поліція Дніпра виявляє в середньому майже 50 порушень карантину

З 18 жовтня Дніпропетровщина – у «червоній» епідзоні. Магазини, кафе, спортзали та перукарні працюють з обмеженнями. Їх дотримання перевіряє поліція. Щодня тільки у Дніпрі проводить майже 20 рейдів разом із Держпродспоживслужбою. В середньому виявляють з півсотні порушень норм карантину.

Сьогоднішній рейд поліцейські Соборного району Дніпра розпочали з торгового центру «Нагорка».

Перевіряли наявність масок на обличчях працівників магазинів та відвідувачів. Правильність їх носіння. А ще – дотримання півтораметрової дистанції та наявність COVID-сертифікатів. Заходили і в непродовольчі магазини, і в заклади обслуговування, і в продуктовий супермаркет.

«Сертифікати про вакцинацію були у всіх, кого ми перевірили, – сказав т.в.о. начальника сектору превенції відділення №5 ГУНП в Дніпропетровській області Сергій Мевша. – Найчастіше стикалися з неправильним носінням масок чи взагалі їх відсутністю. Приміром, склали протокол стосовно працівниці хімчистки, в якої маска не покривала рот і ніс. Штраф за таке правопорушення – від 170 до 255 грн».

 Більша частина відвідувачів торгового центру дотримувалася правил.

«Щодня ходжу до крамниць. А ще доводиться багато їздити Україною. Зробила щеплення. Із сертифікатом ти ні в чому не обмежений. Тож відчуваю себе вільно. І маску ношу. Вважаю, в складній епідемічній ситуації без цього ніяк», – поділилася дніпрянка Ольга Головіна.

«Чому я в масці? Тому що у публічному місці шанс підхопити вірус дуже великий. Маска не дає стовідсоткової гарантії безпеки, але значно зменшує вірогідність заразитися», – розповів мешканець Дніпра Андрій.

Відповідально до правил карантину ставиться і флористка Христина Шмикова. Каже, сертифікати мають всі працівники квіткової крамниці. Для відвідувачів є маски і антисептик. На вході – оголошення: не більше 2-х у салоні.

«Занедужати ніхто не хоче. Коронавірус – це дуже страшно. Краще дотримуватися правил, аніж потім хворіти, – наголосила Христина Шмикова. – Хочеться побажати всім людям терпіння. Не істерити щодо необхідності носити маски. Спокійно ставитися до вимог під час епідемії».

  Загалом з 18 жовтня поліцейські Дніпропетровщини перевірили понад 8,1 тис торговельно-розважальних центрів, кінотеатрів, кафе та ресторанів, спортзалів, готелів, перукарень. Виявили майже 2,5 тис порушень карантину.

«До рейдів долучаються і представники місцевої влади. Тільки за три дні листопада здійснили 56 перевірок, виявили 17 порушень. Бригади працюють і в громадах, і в містах. Зведення надходять із Кам’янського, Павлограда, Тернівки. Лікарні переповнені хворими, тому маємо жорстко дотримуватися обмежень», – наголосила заступниця начальника відділу управління цивільного захисту Дніпропетровської ОДА Олена Шевцова.

На порушників карантинних норм чекають штрафи. Від 17 до 34 тис гривень для фізичних осіб. Від 34 до 170 тис гривень для посадовців. За порушення маскового режиму – від 170 до 255 гривень.

На Дніпропетровщині проходять рейди

Перевіряють дотримання норм карантину:..

..наявність маски на обличчі,..

..сертифікату про вакцинацію,..

..дотримання дистанції

З 18 жовтня область – у «червоній» епідзоні

На порушників норм карантину складають адмінпротоколи


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux