Опубліковано 17 листопада 2015 року, 13:09

Ще одна група бійців зарахована на безкоштовні IT-курси
Ще один потік воїнів АТО став до комп'ютерних курсів, організованих Дніпропетровською облдержадміністрацією, IT-волонтерами та центром навчання Level Up. Через 3,5 місяця 12 воїнів будуть з технікою на ти і зможуть навчатися програмуванню.

Це вже п'ята група учасників АТО, які пішли на безкоштовні IT-курси в Дніпропетровську. «Перша група вже випустилася. Зараз у нас вчиться 4 потоки воїнів. У кожному приблизно по 12 хлопців. Три групи вивчають програмування, одна - нова - знайомиться з комп'ютером», - пояснила завуч центру Level Up Ольга Бігдан.

Попит на курси - значний. Все більше демобілізованих бійців звертаються до Центру допомоги учасникам АТО та членам їх сімей при Дніпропетровській ОДА, щоб записатися на заняття: «Як і обіцяли, ми не зупиняємося, - зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик. - Продовжуємо програму навчання бійців. Її ініціював керівник Дніпропетровщини Валентин Резніченко. Тепер ми отримуємо безліч відгуків від воїнів та переконуємося в тому, що працюємо не даремно. Запускаємо нові групи з програмування, організовуємо курси англійської мови. Виходимо за межі Дніпропетровська - нещодавно комп'ютерні заняття почалися і в Кривому Розі».

І дійсно, бійці жваво зацікавилися можливістю освоїти нові навички: «Сьогодні мій перший день комп'ютерних курсів, - розповів атошник Сергій Ніпершин. - Це здорово, адже майбутнє за IT-технологіями. Щоб йти в ногу з часом, вивчатиму програмування. Якщо мені сподобається, можливо, зміню професію. Зараз я технік-механік»

Про самих воїнів в центрі навчання відгукуються дуже добре: «Настільки мотивованих студентів треба ще пошукати! - говорить Ольга Бігдан. - Є і молоді хлопці, і ті, кому за 40. Але результати у всіх дуже добрі. Складається враження, що вони вже бачать себе в ролі айтішників».

Всього на комп'ютерні курси в Дніпропетровську записалися 60 бійців.


Перше заняття нової групи воїнів розпочалося



3,5 місяця вчитель буде займатися з бійцями



Хлопці знайомляться з комп'ютером



Але зовсім скоро будуть з ним на ти



"Майбутнє за IT-технологіями. Хочу йти в ногу з часом", - атошник Сергій Ніпершин
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux