Опубліковано 07 грудня 2022 року, 13:30

Ще 10 навчальних закладів Дніпропетровщини отримали нові та комфортні шкільні автобуси

Тільки вчора десять шкільних автобусів виїхали з заводу-виробника. Вже сьогодні ключі від них передали представникам громад Дніпропетровщини. Це вже третє за цей рік поповнення у автопарку навчальних закладів регіону. Придбані машини державним та місцевим коштом. 

«Школи регіону сьогодні працюють здебільшого в онлайн форматі. Та маємо надію, що у найближчому майбутньому діти зможуть їздити до своїх навчальних закладів. Шкільні автобуси допоможуть їм діставатися із комфортом. Ці 10 машин – вже третя партія. Очікуємо ще на 16», – зазначила заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ольга Горб.

Придбані жовтенькі красені державним та місцевим коштом. І Дніпропетровщина стала єдиним регіоном, де до поповнення автопарку шкільних автобусів долучилися й самі громади.

«Велика подяка громадам за те, що вони надали співфінансування. Завдяки цьому ми закупили на 11 машин більше, ніж планували, – 46. Жодна область такого не зробила. І в день місцевого самоврядування ми, як і планували, вручили автобуси нашим громадам», – сказав радник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Олег Кужман. 

Це вже третій шкільний автобус, за кермо якого сідає Юрій. Чоловік каже – його переваги помітно одразу.

«Він високий, ширший за попередні. Сидіння надійні – із пасками безпеки. Зручно буде і дітям, і водієві. Загалом міцний автобус. Я задоволений», – ділиться враженнями водій Юрій. 

У салоні 30 місць для сидіння. А ще аптечки, у яких все необхідне.

«Всередині тепло і комфортно, – додає водій Ігор. – Я вже майже рік не їздив. Сумую за дітьми. Вони у мене виховані, не бешкетують. Звертаються до мене тільки Ігор Сергійович. Я їх і до школи, і до садочка розвозив».

Ключі від новенького автобусу отримав і один з ліцеїв Синельниківського району. У мирні часи його послугами користувалося майже сто учнів. З повернення до офлайн навчання кількість пасажирів буде більшою, впевнена в.о. директора Ярослава.

«Від найдальшого села громади до нашої школи майже десять кілометрів. Тому автобус – це для нас актуальна допомога, – розповіла в.о. директора Ярослава. – Крім того, до нас приєдналися і учні школи, яка постраждала через ворожі обстріли. Скоріше за все, потреба у підвозі дітей зросте».

Шкільні автобуси сьогодні отримали громади Синельниківського, Криворізького та Дніпровського районів.


 


 


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux