Опубліковано 18 листопада 2021 року, 15:30

Розвиток промисловості, діджиталізація, залучення інвестицій: про що говорять на Міжнародному економічному форумі у Дніпрі

У Дніпрі проходить Міжнародний економічний форум DEF-2021. Серед ключових тем першого дня– розвиток української та світової економіки, бізнес в умовах пандемії. Говорять і про залучення інвестицій,  впровадження інновацій та ефективне урядування.

Голова комітету з промислової модернізації Торгово-промислової палати України Володимир Власюк наголосив – необхідно розвивати технологічну переробну промисловість. Та створювати додану вартість.

«Почали з найважливішого питання – економічного та індустріального розвитку України. Пропонуємо запровадити таку політику, яка буде стимулювати бізнесменів будувати сучасні переробні підприємства, – зазначив Володимир Власюк. – Нині швидко розвивається цифрова економіка. Світ переходить до технологій, які не забруднюватимуть повітря. Ці тенденції слід враховувати».

Віце-президентка Спілки українських підприємців Наталія Єремєєва зазначила – країну рухають уперед технології.  

«Підприємства варто розвивати за допомогою діджиталізації. Час дуже пришвидшився, тому не можна стояти на місці. Треба постійно рухатися, – сказала Наталія Єремєєва. – А ще – 24/7 любити те, що робиш. По-іншому це не працює».

До форуму долучилися підприємці та інвестори, економісти й аналітики. Власники великих компаній та бізнесмени-початківці. Серед учасників – Олександр Бредун. Чоловік розповів – займається підприємництвом вже понад 20 років.

«Мені дуже цікаво відвідувати такі форуми. Це спілкування, цікаві люди, обмін досвідом та нові знання. Велика вдячність організаторам за зустріч, – сказав Олександр Бредун. – Цікаво було послухати про відносини «підприємець-держава». Окреслив для себе, куди рухатися далі».

Прийшов послухати спікерів і студент «Дніпровської Політехніки» Владислав Поволоцький.

«Навчаюся на першому курсі на факультеті міжнародних відносин. Про форум дізнався від куратора. Я вражений масштабами заходу. Підіймалося багато глибоких тем. Цікаво було послухати про українську економіку на міжнародній арені», – поділився Владислав Поволоцький. 

На другий день форуму організатори запланували дискусійні панелі, круглі столи, тематичні конференції, семінари, тренінги.

 «Презентуватиму результати дослідження економічної трансформації Донбасу. А ще поговоримо про те, як зберегти і примножити людський капітал. Та про особливості функціонування ринку праці», – розповіла старша економістка Центру економічної стратегії Олександра Коломієць.

Детальний розклад – тут.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux