Опубліковано 17 вересня 2021 року, 10:30

Розповіді про мандри та презентація книжкових новинок: у  ДніпроОДА пройшла творча зустріч із Лесею Степовичкою

У Дніпропетровській ОДА пройшов творчий вечір. На зустріч із шанувальниками завітала письменниця і поетеса Леся Степовичка. Поділилася враженнями від мандрів Європою та презентувала власні літературні новинки. Про це повідомила заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб.

«Творчі зустрічі давно полюбилися мешканцям області. До нас приходять люди різних професій та віку. Аби почути цікаві історії, ознайомитися з книжковими новинками. Стати частиною літературного життя Дніпропетровщини», – зазначила Ольга Горб.

Леся Степовичка підготувала для шанувальників багато цікавинок. Розповіла про літні мандри Європою. Як 24 серпня була в українській греко-католицькій церкві у Любліні, де разом із діаспорою відзначили День Незалежності. Продовжили святкувати у саду місцевого священника, пана Штефана. Там накрили розкішний стіл, співали пісні. Було душевно і тепло.

«У Мюнхені було декілька зустрічей із поетесою та художницею Еммою Андієвською. Зіркою української еміграції. Мене дуже вразила ця 90-річна сильна та енергійна жінка. Вона зовсім не думає про старість, хвороби і смерть. І вигляд має на 35-ть», – розповіла Леся Степовичка.

І додала: коли Емму запитують, мовляв, як Ви без Батьківщини? Вона незмінно відповідає: Україна – там, де я, куди б я не їхала.

«Леся Степовичка – видатна жінка. Завжди цікаво послухати її, поспілкуватися. Прийшов на зустріч, аби підтримати письменницю», – поділився дніпрянин Сергій Прокоф’єв.

Авторка читала власні вірші. Презентувала й книжкові новинки. «Могилів наш козацький» – про рідне село письменниці. «За Україну, за Дніпро» – про АТОвців області.

«Працюю в дитячій бібліотеці і знаю, наскільки популярні твори Лесі Степовички серед юних читачів. І сама у захваті від зустрічей із цією цікавою людиною. Вона – немов повітря», – сказала мешканка Дніпра Ольга Чернишенко.

«Ще не пропустила жодного творчого вечора у ДніпроОДА. Дізнаюся про такі зустрічі у Фейсбуці. Зазвичай після шукаю в Інтернеті додаткову інформацію про автора, знаходжу і читаю його книжки», – розповіла пенсіонерка Людмила Глебова.

Наступна творча зустріч у ДніпроОДА – 23 вересня. 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux