Опубліковано 11 серпня 2020 року, 18:09

Реконструкція Томаківської опорної школи – на завершальному етапі 

Затишна, тепла й сучасна. На Дніпропетровщині у розпалі масштабна реконструкція Томаківської опорної школи. Підрядники займаються внутрішнім оздобленням будівлі. Незабаром фарбуватимуть стіни класів та стелитимуть на підлогу лінолеум. Навчальний заклад оновлюють за програмою Президента України «Велике будівництво». Із ходом робіт ознайомився голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 

«В області кипить робота на основних об’єктах державної програми «Велике будівництво». Серед яких школи, дитячі садки, стадіони, дороги, приймальні відділення лікарень, – зазначив очільник області Олександр Бондаренко. – Нового вигляду набуде і опорна школа у Томаківці. Нині активно відбувається перетворення навчального закладу. Стара будівля, якій майже півстоліття, вже має утеплений яскравий фасад, нову покрівлю, вікна, комунікації».

Фундамент та стіни триповерхової будівлі школи – з декоративним кольоровим оздобленням. Дах, що протікав, тепер новий. Стіни в середині – поштукатурені, підлога залита вирівнюючою сумішшю під лінолеум. Підрядники завершують облаштовувати підвісну стелю. Наступний етап – малярні роботи. Навчальні класи матимуть яскраву учительську зону та нейтральну учнівську.

Вже замінили електропроводку, встановили пожежну сигналізацію. Дійшла черга до світильників та вимикачів. Паралельно під’єднують радіатори під опалення. 

«Будівлю до цього жодного разу капітально не ремонтували. Дірява покрівля протікала. Через це стеля постійно була вогка, на стінах з’явився грибок, – розповіла директор Тамара Філь. – Тепер школа просто розквітла, вона змінюється на краще щодня. Крім класів, оновлюють їдальню та спортивну залу».

Триває реконструкція і пришкільних інклюзивно-ресурсних кімнат. Там з дітьми займатиметься психолог, логопед. Асистент вчителя навчатиме навичкам самообслуговування – накривати на стіл, готувати їжу, застилати ліжко, прибирати за собою.

«Працюємо з душею. Адже робимо гарний освітній простір для дітей. Встановимо ліфти з електричним керуванням – пасажирський на 4 зупинки та малий харчовий, – сказав представник генпідрядника Олександр Губа. – Вже обладнали пандуси для дітей з інвалідністю. Наступного тижня встановлюватимемо двері у класах. Позаду благоустрій території – покладена тротуарна плитка, бордюри, територія огороджена сітчастим парканом. Восени на подвір’ї з’являться зелені насадження».   

Реконструкцію проводять за кошти державного та обласного бюджетів. В школі навчаються 535 учнів. Це мешканці райцентру та 7 навколишніх сіл.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux