Регіональний офіс міжнародного співробітництва провів майже 90 заходів

Майже 90 заходів з іноземними партнерами. Перспективні проєкти, що вже втілюються й нові ініціативи. У Дніпропетровській ОВА підбили проміжні результати роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва. 

«Наприкінці травня цього року запустили при обладміністрації Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Зустрічалися з урядовими делегаціями, Надзвичайними і Повноважними Послами Німеччини, Канади, Ізраїлю, Австрії. А ще керівництвом генерального директорату Європейської комісії, представництвами та агенціями ООН в Україні», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

Вона додала, що вдячна усім партнерам, донорам, благодійним організаціям. За надану допомогу, розгорнуті гуманітарні місії.

Під час засідання РОМС доповідав президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко. Він розповів про візит бізнес-делегації області на виставку «Контакт Україна» у чеському місті Брно.

«Від України участь взяли 70 представників. Серед них 20 підприємців нашої області. Вони налагоджували контакти з чеськими компаніями. Обговорили конкретні напрямки спільної роботи. За підсумками виставки підписали угоду про співпрацю з Регіональною торговою палатою міста Брно» – наголосив Віталій Жмуренко.

З Урядом Чеської Республіки співпрацює й Міжнародна організація з міграції. Разом втілюють проєкт «Побудова згуртованих громад у Дніпропетровській області». Він спрямований допомогти постраждалим від війни людям. Найперше, з вразливих категорій.

Ініціативу реалізовуватимуть у двох районах області – Криворізькому і Кам’янському. Планують охопити три громади.

«Наш проєкт, зокрема, включає, грантові програми для мікробізнесів, психосоціальну підтримку мешканців. Крім того, оберемо в громадах об’єкти соціальної інфраструктури, які потребують відновлення, й відремонтуємо їх. Загальний бюджет на це – 250 тис доларів», – сказав керівник Офісу Міжнародної організації з міграції у Дніпрі Юрій Руденко. 

Представники Молодіжної Ради презентували свої ініціативи. Розповіли, що долучились до міжнародної програми UPSHIFT. Її підтримує – Дніпропетровська ОВА, ЮНІСЕФ та уряд Японії.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Вона має на меті розвиток взаємодії з іноземними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux