Опубліковано 24 квітня 2023 року, 17:30

Проводять онлайн-бесіди, виховні лекції, розповсюджують соціальні відеоролики: як в області протидіють дитячій наркоманії  

Онлайн-зустрічі, виховні лекції, соціальні відеоролики. Як в області протидіють наркоманії неповнолітніх говорили на спеціальному засіданні Координаційної ради. На нього зібралися представники керівництва регіону, народні й обласні депутати, правоохоронці, освітяни, лікарі. 

Координаційну раду в області створили 2 роки тому. Тоді ж розробили стратегію боротьби з дитячою наркоманією. Склали програму профілактики залежностей серед дітей.

На Дніпропетровщині працюють поліцейські офіцери громади, майже півтори сотні фахівців ювенальної превенції. Вони взаємодіють із дітьми, проводять онлайн-зустрічі. Спілкуються по відео зв’язку із дітьми у позаурочні години. А ще ходять на виховні бесіди додому до дітей, які перебувають на обліку.

У Покровській громаді на Синельниківщині, а ще у Слобожанській та Петриківській діє проєкт «Вихователь безпеки». Там є спеціальна людина, завдання якої приглядати за дітьми. Кожен фахівець охоплює до 5 навчальних закладів. Попри дистанційне навчання, вихователі завжди на зв’язку із учнями.

А ще в області облаштували 35 класів безпеки. Їх відкривали спільно із ДСНС і департаментом освіти. На таких локаціях проводять офлайн заняття із школярами.

«Надзвичайно болюча тема – запобігання вживанню наркотиків серед дітей. Цьогоріч маємо 7 фактів отруєння психотропними речовинами серед неповнолітніх. Кількість випадків зменшилась, порівняно із попередніми роками. Та маємо продовжувати протидіяти наркозалежності неповнолітніх», – сказав заступник начальника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Володимир Богоніс.

Він додав, що з початку року одного підлітка викрили у розповсюдженні наркотиків. Це учень профтехучилища із Жовтих Вод. Хлопець під домашнім арештом. Він буде нести за свій вчинок кримінальну відповідальність.

«Маємо працювати над викоріненням дитячої наркоманії. Як єдина команда, усі разом. Адже молоде покоління – це наше майбутнє. Добре, що до Координаційної ради долучилися різні фахівці й експерти. Особливо із наукової сфери. Дослухатимемося до їхній порад і пропозицій», – зазначила заступниця начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

На Дніпропетровщині планують організувати круглий стіл. До нього залучити молодь. Збираються й надалі проводити роз’яснювальну роботу, просвітницькі, соціальні, виховні акції.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux