Опубліковано 13 грудня 2021 року, 12:30

Про відремонтовані дороги, будівництво та реконструкцію аеропортів, заліснення регіону: публічний звіт ДніпроОДА

 Цьогоріч в області відремонтували та збудували сотні кілометрів доріг. Тривають роботи в аеропортах Кривого Рогу та Дніпра – їх приводять до сучасних стандартів. А ще у регіоні відновлюють лісові масиви. Про це під час публічного звіту розповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Максим Беспальчук.

«Цьогоріч в області до ладу привели 126 км місцевих доріг. Зокрема, у Дніпровському, Кам’янському, Новомосковському районах. Відремонтували і 20 км комунальних автошляхів», – розповів Максим Беспальчук. 

За словами заступника голови ОДА, у 2021-му на Дніпропетровщині зведено та відремонтовано понад 430 км державних доріг. З новим покриттям, зокрема, траси на Нікополь та Павлоград. Всі роботи – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«За президентською програмою приводяться до ладу і аеропорти. Зокрема, у Дніпрі працюють над новою злітно-посадкової смугою, пероном та руліжними доріжками. Проєкт втілюють держкоштом», – розповів Максим Беспальчук. 

Нині на будмайданчику продовжується підготовчий етап. Робітники монтують заводи з виробництва бетонної суміші, облаштовують побутове містечко та тимчасові доріжки. У зоні перону – земляні роботи.  Паралельно приватний інвестор зводить новий термінал.

«Стартували роботи і в аеропорту Кривого РогуТам планується оновити злітно-посадкову смугу і термінал. Нині – підготовчий етап», – повідомив заступник голови ОДА.  

У 2021 році на Дніпропетровщині висадили майже 1,3 млн дерев, додав він. Переважно дуб, сосну, білу акацію, клен.

«Активне заліснення продовжуватимемо і в наступному році. У планах – засадити деревами ділянки у кожній громаді. Для цього наразі підбираємо масиви з найбільш придатним ґрунтом», – сказав Максим Беспальчук. 

На водоймах Дніпропетровщини заборонений вилов раків, поряд із зимувальними ямами – риби. Порушників штрафують, підкреслив Максим Беспальчук. 

Він нагадав, що на Дніпропетровщині продовжується COVID-вакцинація.  Зробили вже 2 млн 440 тис щеплень. Завершили імунізацію 1 млн 136 тис людей.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux