Опубліковано 15 березня 2021 року, 11:30

Про «Велике будівництво», нове обладнання для шкіл, вакцинацію від COVID: публічний звіт Дніпропетровської ОДА

У Дніпропетровській області триває «Велике будівництво». Серед важливих проєктів – реконструкція приймальних відділень, будівництво обїзної, оновлення стадіону «Металург». Як просуваються роботи, на публічному звіті розповів заступник голови ОДА Максим Беспальчук.  Йшлося і про нове обладнання для шкіл, вакцинацію від COVID та спортивні перемоги мешканців регіону. 

«Один з наймасштабніших проєктів «Великого будівництва» – реконструкція стадіону «Металург» у Кривому Розі. Нині там працює понад сто будівельників та 30 одиниць техніки», – зазначив Максим Беспальчук. 

У розпалі – і будівництво об’їзної дороги Дніпра, додав Максим Беспальчук. Вона з’єднає Запорізьку трасу із Південним мостом. Нині там зводять дворівневу транспортну розв’язку та облаштовують систему водовідведення.

«У розпалі – реконструкція 13 приймальних відділень лікарень. Зокрема, у Дніпрі, Покрові, Кам’янському, Новомосковську. У кожному будуть потужний діагностичний блок, комфортні оглядові, маніпуляційні, кабінети лікарів», – розповів заступник голови ОДА.

В області триває вакцинація від коронавірусу. Щеплення вже зробили 3879 медикам регіону.

«МОЗ дозволив щепити публічних та громадських діячів. Бажаючі зможуть записатися в список очікування онлайн. Якщо залишиться доза вакцини, їм зателефонують та запросять на щеплення», – сказав Максим Беспальчук.

Майже 80 шкіл та ліцеїв Дніпропетровщини отримали сучасне обладнання. Це оснащення для 25 кабінетів хімії, по 24 – фізики та біології, 5 STEM-лабораторій. З держбюджету на це виділили понад 58,5 млн грн.

 «Потішили перемогами наші спортсмени, – розповів Максим Беспальчук. – Жіноча команда «Прометей» з Кам’янського здобула Кубок України з баскетболу. Дніпрянка Ярослава Магучіх виборола «золото» на Чемпіонаті Європи зі стрибків у висоту».

На Чемпіонаті України з плавання спортсмени регіону здобули 31 медаль. З черлідингу – 43 нагороди, з рукопашного бою – 51, з самбо – 4.

17 березня стартує черговий всеукраїнський форум з серії “Україна 30”. Протягом трьох днів там говоритимуть про діалог малого та середнього бізнесу і держави. Послухати експертів можна онлайн.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux