Опубліковано 01 листопада 2021 року, 13:30

Про вакцинацію, оновлення дитсадків та розвиток безбар’єрності: публічний звіт ДніпроОДА

На Дніпропетровщині вже зробили понад 1 млн 657 тис щеплень від COVID-19. У Кривому Розі стартував капремонт дитсадка №201. В області створюють програму розвитку безбар’єрності. Про найактуальніші новини розповіла під час публічного звіту заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

«На жаль, пандемія не вщухає. Сьогодні вакцинація – єдиний та найефективніший спосіб запобігти важкому перебігу хвороби, госпіталізації та смерті від COVID-19. Ще раз закликаю мешканців області бути свідомими і відповідальними. Прийти і зробити щеплення», – сказала Ольга Горб. 

Щепитися можна у  217 амбулаторних пунктах імунізації та понад 30 центрах вакцинації, додала Ольга Горб. Працює 117 мобільних бригад.   У наявності три вакцини на вибір – AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac та Comirnaty від Pfizer/BioNTech.

«В інфопросторі нині є безліч фейків на тему вакцинації. Мовляв, вакцина не діє. Це маніпуляція. Наприклад, у Великобританії нині епідемія коронавірусу. Водночас смертей вп'ятеро менше. Бо рівень вакцинації в Англії – 75%. Проти українських 30%», – зазначила Ольга Горб.

На Дніпропетровщині вже зробили понад 1 млн 657 тис щеплень від коронавірусу. Двома дозами вакцинувалися більш ніж 671,5 тис людей.

«За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» продовжуємо розвивати соціальну інфраструктуру області. Зокрема, почали капремонт дитсадка №210 у Кривому Розі. Перетворюємо на яскраві та затишні садочки у Чкаловому та Павлопіллі»,  розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА. 

В області зводять «з нуля» три малі групові будинки. Затишні оселі для дітей-сиріт будують у Васильківці та Петрівці Синельниківського району, а також у Вакуловому Криворізького району.

«Працюємо над створенням обласної програми безбарєрності. До 2025-го хочемо зробити доступними 70% інфраструктурних об’єктів. А ще оздоблювати пішохідні переходи та сходи тактильною плиткою. Впровадження безбар’єрного простору в Україні - ініціатива першої леді Олени Зеленської», – сказала Ольга Горб. 

Нині документ на громадському обговоренні.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux