Опубліковано 18 жовтня 2021 року, 11:30

Про опалювальний сезон, тарифи, ремонт доріг та будівництво домівок для дітей-сиріт: публічний звіт ДніпроОДА

На Дніпропетровщині діє новий знижений тариф на електроенергію. А ще фіксована річна ціна на газ. У Тернівці та Першотравенську стартував опалювальний сезон. Там з теплими батареями вже понад 400 житлових будинків. Про це під час публічного звіту розповів заступник голови облдержадміністрації  Максим Беспальчук.  

«Область на 100% готова до початку осінньо-зимового опалювального сезону. Проведені усі необхідні технічні роботи. 10% об’єктів соціальної сфери вже з теплом. Решта котелень запрацює, коли середньодобова температура триматиметься на рівні +8 градусів три дні», – зазначив Максим Беспальчук. 

Він додав, що регіон має достатні запаси газу. А мешканці захищені фіксованим річним тарифом. Для побутових споживачів – 7 грн 42 коп за кубометр. Для соціальної сфери з урахуванням ПДВ і транспортування – 16 грн 80 коп.

Діють в Україні й нові ціни на електроенергію. Для домоволодінь, які споживають менше 250 кіловат-годин на місяць, тариф знизили. Такі абоненти сплачують 1 грн 44 коп. Для решти вартість кіловат-години електроенергії незмінна – 1 грн 68 коп.

«Продовжуємо приводити до ладу автошляхи регіону. Як місцеві, так і державного значення. Триває будівництво «з нуля» національної траси Н-31 Дніпро-Решетилівка. А ще  об’їзної Дніпра. Масштабний ремонт відбувається на Павлоградській трасі. Там укладають фінішне покриття», – розповів Максим Беспальчук. 

Решетилівську магістраль прокладають за мостом через канал Дніпро-Донбас. Зводять переправи і тунелі. А ще унікальну для України естакаду через річку Оріль.

На Південному обході Дніпра дорожники вже виконали понад 70% запланованих робіт.

Дорожню інфраструктуру оновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Для утримання автошляхів у 2021 році обласним коштом придбали 12 одиниць комунальної техніки. Автівки мають усе необхідне для прибирання вулиць влітку та взимку», – сказав Максим Беспальчук.

На Дніпропетровщині розвивають й мережу затишних домівок для дітей-сиріт. Такі оселі вже є у Солоному, Раївці, Кам’янському, Покрові, Петриківці, Богданівці. Це альтернатива застарілим інтернатам. 

Нині триває будівництво малих групових будинків у селах Петрівка Синельниківського району та Вакулове – Криворізького.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux