Опубліковано 04 жовтня 2021 року, 12:30

Про оновлення шкіл, оздоровлення дітей, усиновлення та субсидії: у ДніпроОДА відбувся публічний звіт 

На Дніпропетровщині за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» продовжують оновлювати школи. Кращі освітяни регіону напередодні професійного свята отримали обласну премію. Про це йшлося під час публічного звіту в ОДА. Говорили і про субсидії, оздоровлення дітей, усиновлення та творчі вечори в громадах.

«Заклади, в яких хочеться навчатися, створюємо у різних куточках області. В оновлені класи вже ходять школярі Дніпра, Покрова, Апостолового, Петропавлівки, Сурсько-Литовського. Нині тривають роботи в Божедарівці та Лихівці. У планах – капремонт криворізької школи №89», – розповіла Ольга Горб. 

20 освітян Дніпропетровщини отримали обласну педагогічну премію, додала заступниця голови ОДА. Для кожного з лауреатів – по 12 тис грн.

«У 2021 році понад 76,5 тис дітей з Дніпропетровщини відпочили в оздоровчих центрах та пришкільних таборах. До кінця року плануємо оздоровити ще майже 25 тис хлопців та дівчат», – сказала Ольга Горб. 

Цьогоріч на Дніпропетровщині усиновили 92 дитини. Переважна більшість потрапила до українських родин.

«Для майже 192 тисяч домогосподарств Дніпропетровщини автоматично перепризначать субсидії. Без особистого звернення та заяви. Держдопомогу на оплату житлово-комунальних послуг людям виплачуватимуть виключно грошима до кінця опалювального сезону», – повідомила Ольга Горб.

І додала:  переоформити субсидію потрібно тим, хто отримував допомогу у безготівковій формі або орендує житло. А ще – якщо в оселі фактично проживає менше людей, ніж зареєстровано.

«Автори з Придніпров’я мандрують різними куточками регіону і спілкуються з читачами. Вже відбулися творчі зустрічі у Кам’янському, Кривому Розі, Криничках, Богданівці», – розповіла Ольга Горб. 

Найближчі зустрічі – із письменницею Лесею Степовичкою. 6 жовтня – у Нікопольській міській бібліотеці, 15 жовтня – у Томаківській центральній. 20 жовтня до міської бібліотеки Новомосковська завітають письменниці Еліна Заржицька та Ольга Рєпіна.

Літературний марафон «Об’єднані любов’ю до слова» організувала ДніпроОДА разом із обласною науковою бібліотекою.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux