Про карантинні обмеження, вакцинацію, будівництво аеропорту Дніпра і земельну реформу: актуальні новини від ДніпроОДА

Дніпропетровщина вже тиждень знаходиться у червоній епідемічній зоні. Більшість громадських, культурних та розважальних закладів працюють з обмеженнями. В області на фініші жнива і посівна кампанія. Набирає обертів земельна реформа. А у Дніпрі зводять аеропорт. Про це на публічному звіті розповів перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов.

«В аеропорту Дніпра будують нову злітно-посадкову смугу, перон та руліжні доріжки. Після завершення робіт летовище зможе приймати найбільші літаки. Щороку буде зростати пасажиропотік», – зазначив Володимир Орлов. 

Він додав, що приватний інвестор паралельно зводить новий термінал. Інфраструктурний проєкт втілюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Земельна реформа на Дніпропетровщині дає перші плоди. В області вже уклали понад 1,6 тис договорів на продаж ділянок. Зросла орендна плата за землю. А отже –  збільшилися і надходження до бюджету.

«Реформа перетворила землю на ліквідний актив. Її вартість постійно зростає. А ще власник може віддати її під заставу. Отримані кошти кредиту вкласти у розвиток свого господарства», – сказав Володимир Орлов. 

Аграрії регіону завершують збирати пізні сільськогосподарські культури. Крім цього, сіють озимі зернові. Продовжуються роботи на полях з озимою пшеницею, ячменем та житом.

Дніпропетровщина – у червоній карантинній зоні. З обмеженнями працюють кафе, ресторани, їдальні, кінотеатри, спортзали, басейни, фітнес-центри, музеї, театри.

Працівники та відвідувачі цих закладів повинні мати сертифікат про повну вакцинацію. Або ж негативний тест на СОVID-19. Такі ж умови й для роботи міжрегіонального транспорту.

«СОVID обмежує нашу свободу. Б’є по здоров’ю, забирає життя. Маємо зупинити це, не дати хворобі шансу. У цьому допоможе вакцинація – дієвий та безпечний спосіб боротьби з пандемією», – наголосив Володимир Орлов.

Майже третина дорослого населення Дніпропетровщини – імунізовані. Працюють 217 амбулаторних пунктів щеплення, 117 мобільних бригад. Відвідувачів приймають понад 30 Центрів масової вакцинації. Один з таких минулого тижня відкрили на залізничному вокзалі Дніпра.

Загалом на Дніпропетровщині вже зробили понад 1,5 млн щеплень від коронавірусу. Двома дозами вакцинувалися більш ніж 632 тис людей.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux