Опубліковано 25 квітня 2018 року, 13:30

Про Донбас без купюр: діти з прифронтового селища покажуть у Дніпрі виставу-променад

У Дніпрі театральний колектив покаже мультимедійну виставу-променад «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка». Відчуттями та враженнями поділяться діти з прифронтового селища Новгородське на Донеччині. За словами юних акторів, спектакль зображує Донбас без купюр, розвиває критичне мислення та розриває шаблони сприйняття театру. Показ – на початку травня.

За словами режисерки вистави Ольги Данилюк, робота над проектом розпочалася у 2016-му. Назва – з інтригою: селище Новгородське до 1951 року називалося Нью-Йорком. Саме туди й шлють свої листи діти.

16 хлопців та дівчат спілкуються з віртуальним другом і розповідають йому свої історії. У кожній – туга за мирним життям. 

«Вистава емоційна і жвава. У ній глядачі не сидять на місці, а беруть безпосередню участь. У такий спосіб проходять шлях на Схід України. У спектаклі дев’ять локацій, кожна з яких має свій індивідуальний зміст. Актори – діти із Новгородського, яке за 20 кілометрів від окупованої Горлівки. Вони весь час на лінії вогню», – розказала директор з комунікації соціального проекту «Листи»-2018 Ірина Литвин.

Крім того, юні актори підготували власний відеокліп. Його автор – 17-річний Кирило Дем'янов. У стилі реп хлопець розповідає, що ритмічна музика його завжди приваблювала, однак до створення крутих треків бракувало поштовху. Усе змінилося у 2015 році, коли він зустрівся віч-на-віч з війною.

Наразі вистава-променад «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» гастролює містами України. Вона вже побувала в Житомирі, на черзі – Одеса.  Дніпра та Харкова дістанеться у першій декаді травня.

У Дніпрі виставу-променад «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» можна переглянути у спорткомплексі «Метеор» та 4 травня, початок  о 16.00 та 19.00. Тривалість – більше години. Запис за телефоном (068) 004-40-05 або за адресою  irasoroka1304@gmail.com.

«Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» – всеукраїнський соціальний проект у жанрі інтерактивної документалістики. Його започаткували режисер і драматург Ольга Данилюк та дитячий театральний колектив із прифронтового селища в Донецькій області. Ініціативу підтримало Міністерство культури України.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux