Опубліковано 17 лютого 2022 року, 14:30

«Почуття революції»: у ДніпроОДА відкрили виставку до Дня Героїв Небесної Сотні

Обурення, потрясіння, скорбота. Та водночас – відданість, підтримка, повага, гордість. У Дніпропетровській ОДА презентували виставку «Почуття революції». Її присвятили Дню Героїв Небесної Сотні. Світлини з Майдану, речі протестувальників, картини можна  переглянути протягом двох тижнів, зазначив заступник голови ДніпроОДА Іван Начовний.

«На виставці проілюстровані почуття людей, які були в епіцентрі Революції Гідності. Тут можна перейнятися тією атмосферою. Згадати, як це було», – зазначив Іван Начовний. 

На виставці – світлини, зроблені під час революції. Знімки професійні та любительські. Збирати їх допомагали громадські активісти, учасники подій. Є й роботи журналіста Павла Маменка.

«Я декілька разів приїздив до Києва і фотографував. Це були потужні враження. Тому всі зроблені світлини мають для мене велике значення. Я часто їх переглядаю», – розповів Павло Маменко.

«Тут представлені фотографії від самого першого дня. Є і з київського Майдану, і з місцевого. Кожна відображає нашу боротьбу за встановлення демократії», – розповів представник Козацького товариства Майдану Олег Черненко, який також надав експонати для виставки. 

Окрім фото в експозиції – дві картини, які створив художник Станіслав Брунс. Одна присвячена загиблому на Майдані, Герою України Сергію Нігояну. Друга – «гарячим» подіям, які митець бачив на власні очі.

«Все це я намагався передати так, як відчував. Мої картини – про людей, які вболівали за Україну. Пройти повз них було неможливо», – поділився Станіслав Брунс. 

Серед експонатів виставки відвідувачі можуть побачити і речі протестувальників. Зокрема, каски та саморобні бронежилети. 

«Революція Гідності – це важливий елемент державного будівництва. Учасники Майдану представляли ту частину суспільства, якій не байдуже. Вони були готові відповідати на виклики сучасності. Боронити свободу, права, гідність. Не просто за це боротися, а й помирати», – наголосив начальник відділу інституту національної пам’яті Ігор Кочергін.

Переглянути експозицію можна за адресою: м. Дніпро, просп. Олександра Поля, 1.

Картина художника Станіслава Брукса про криваві події 2014

На виставці представлені світлини, речі протестувальників

День Героїв Небесної Сотні щороку відзначають 20 лютого

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux