Опубліковано 04 вересня 2017 року, 11:30

Після реконструкції павлоградський міст через річку Вовча стане зручним і безпечним для пішоходів – Валентин Резніченко
Нарешті пішохідний міст в Павлограді, який з’єднує середмістя з парком відпочинку, стане зручним і безпечним для пішоходів. Після реконструкції він буде завдовжки 80 метрів, завширшки – три. Його висоту знизять, а для людей з обмеженими можливостями змонтують пандуси й додаткові перила. Усі роботи мають завершитися до кінця 2017-го, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Цьогоріч пішохідний міст у Павлограді святкує 55-річчя. За цей час він став аварійним і потребував докорінної реконструкції. ДніпроОДА взялася за справу, – розказав Валентин Резніченко. – Покращуємо якість життя мешканців кожного населеного пункту. Таке завдання перед владою в регіонах ставить Президент України Петро Порошенко».

Міст у Павлограді сполучає центр з житловим масивом «Шахтобуд» та найбільшою в місті зеленою зоною відпочинку. Прокладали його, коли ще по Вовчій ходили судна.

Нині річка не суднохідна, тому, за проектом, висоту мосту знизять до рівня берега, покриття повністю оновлять, по всій довжині обладнають перила й установлять ліхтарі.

«У місцевому бюджеті коштів на такий об’єм робіт немає. Тому ми розробили проект реконструкції і подали його на розгляд до ДніпроОДА – нас підтримали. Наразі міст реконструюють обласним коштом, – зауважив мер Павлограда Анатолій Вершина. – Споруда буде зручною для кожного: і для пенсіонерів, і матусь з дітьми, і інвалідів».

Міст буде залізобетонним і спиратиметься на берегові й проміжні опори. По ньому не пересуватиметься транспорт – виключно пішоходи. Для людей з особливими потребами облаштують пандуси та додаткові поручні.

«Міст був у такому стані, що ходити по ньому було страшно. Сходи напівзруйновані, весь хитається. Йдеш – і боїшся. То добра справа, що заходилися його реконструювати», – упевнений місцевий житель Микола Пахомов.

Мешканець Павлограда Володимир Ларкін бачить майбутній міст таким: «Хочеться, щоб він був перш за все безпечним. По мосту можна швиденько дістатися до парку: у ньому пройшло моє дитинство, тепер відпочиваю там з онуками. Його ремонт – то правильне рішення, це слід було зробити давно», – вважає чоловік.

Наразі підрядники вже залили підпірні стінки для пандусів, незабаром розпочнуть демонтаж старого мостового переходу.

«Йдемо за графіком. Усі роботи маємо завершити до кінця 2017-го, – розказав підрядник Анатолій Бойко. – Новий міст буде набагато кращим за свого попередника, як-то кажуть, зроблений з розумом».

Реконструкція павлогрдського мосту продовжується.


Він був аварійним....



Стане зручним і безпечним.



Реконструкція – обласним коштом


«У місцевому бюджеті коштів на такий об’єм робіт немає. Тому ми розробили проект реконструкції і подали його на розгляд до ДніпроОДА – нас підтримали», – зауважив Анатолій Вершина.


«По мосту можна швиденько дістатися до парку: у ньому пройшло моє дитинство, тепер відпочиваю там з онуками. Його ремонт – то правильне рішенн, – вважає Володимир Ларкін.


Висоту мосту знизять...



покриття оновлять...



обладнають перила й установлять ліхтарі.


Увага, ремонтні роботи.



«Міст був у такому стані, що ходити по ньому було страшно. То добра справа, що заходилися його реконструювати», – упевнений Микола Пахомов.


Наразі підрядники вже залили підпірні стінки для пандусів.


«Йдемо за графіком. Усі роботи маємо завершити до кінця 2017-го», – розказав Анатолій Бойко.
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux