Опубліковано 02 лютого 2018 року, 14:30

Підприємцям та екологам Дніпропетровщини розповіли про зміни в природоохоронному законодавстві
ДніпроОДА провела практичний семінар «Обговорення Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Актуальні питання природохоронного нагляду та впливу на довкілля об’єднали понад 100 керівників підприємств та екологів з усієї області. Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслан Стрілець.

«Новий Закон запровадив європейську форму оцінки впливу на довкілля. Тепер дозвіл на діяльність підприємцям даватиме не держава, а місцева влада. Він необхідний при будівництві, реконструкції, технічному переоснащенні, розширенні, перепрофілюванні, демонтажі об’єктів та іншому втручанні в природне середовище», - зазначив Руслан Стрілець.

Національний експерт з правових питань Сергій Вихрист розповів учасникам семінару про зміни під час реєстрації проектів. За його словами, «паперове» оформлення залишилося в минулому.

«Тепер документи вносять безпосередньо до електронного Єдиного реєстру оцінки впливу на довкілля. Це забезпечує відкритість й прозорість інформації та обмежує контакт чиновників з підприємцями. В реєстрі чітко визначені терміни подачі і обробки документів, які подаватиме бізнес для оцінки впливу того чи іншого проекту на навколишнє середовище», - наголосив Сергій Вихрист.

В Єдиному реєстрі можна ознайомитися із законом та необхідними довідковими матеріалами щодо процедури оцінки впливу на довкілля.

«Закон – частина електронного самоврядування. Зміни дуже зручні. Це можливість віддаленого опрацювання документів. Не треба більше з кіпою паперів ходити по інстанціях», - розповів учасник семінару Олексій Ангурець.

Семінар організувала ДніпроОДА спільно з Дніпровською торгово-промисловою палатою та Німецькою федеральною компанією GIZ.


У Дніпрі відбувся семінар для екологів та керівників під підприємств області


Він зібрав понад 100 учасників


Учасникам розповіли про основні інструменти залучення фінансових ресурсів до зелених проектів,..


стратегічну екологічну оцінку…


та оцінку впливу на довкілля


Руслан Стрілець: «Новий Закон запровадив європейську форму оцінки впливу на довкілля. Тепер дозвіл на діяльність підприємцям даватиме не держава, а місцева влада»


Учасники зустрічі поспілкувалися з експертами та колегами


Олексій Ангурець: «Зміни дуже зручні. Це можливість віддаленого опрацювання документів. Не треба більше з кіпою паперів ходити по інстанціях»


Семінар організувала ДніпроОДА спільно з Дніпровською торгово-промисловою палатою та Німецькою федеральною компанією GIZ
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux