Опубліковано 17 березня 2020 року, 16:48

Під час карантину школярі Дніпропетровщини зможуть вивчати математику онлайн

Опанувати математику – не відходячи від компютера. Під час карантину учні 5-9 класів з Дніпропетровщини зможуть вивчати математику онлайн. Безкоштовний доступ до уроків надає освітня платформа GIOS. Долучитися до проєкту можуть усі школи області, повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Стригун.

«Аби не допустити поширення в області коронавірусної інфекції, були змушені вжити низку обмежувальних заходів. Зокрема, перевести на дистанційне навчання школярів та студентів. До 3 квітня шкільну програму їм доведеться опановувати вдома. Гарні «помічники» у цьому – онлайн-ресурси. Зокрема, на період карантину українська онлайн-платформа для вивчення математики Global Innovative Online School готова надати безкоштовний доступ до своїх уроків», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Стригун.

На платформі GIOS зібрані готові онлайн-курси з математики. Вони повністю охоплюють шкільну програму 5-9 класів.

 «Завдяки співпраці облдержадміністрації та громадської організації «Цифрове майбутнє освіти» у школярів регіону є гарна можливість провести вимушені «канікули» із користю. На сайті учні можуть пройти уроки за різними темами, виконати тести, а також підготуватися до складання контрольних та олімпіад, ЗНО й ДПА, – додав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Стригун. – Нині до освітньої платформи GIOS вже долучилися близько 60 шкіл Дніпра».

Навчання на платформі – інтерактивне. Розроблені анімаційні відео та оригінальні завдання. Виконуючи їх, учні заробляють бали та додаткові «життя»,  за які можуть купувати аватарки. Також у школярів є можливість щодня відстежувати свій прогрес у загальному рейтингу всіх користувачів платформи.

«Змішані форми навчання, тобто поєднання уроків у школі із заняттями онлайн, дуже популярні в усьому світі. Це зручно і цікаво як для школярів, так і для вчителів. А через вимушений карантин дистанційне навчання стало ще більш актуальним. На нашій платформі уроки проходять в інтерактивній ігровій формі – так дітям набагато простіше зрозуміти і запам’ятати матеріал», – розповіла засновниця платформи GIOS, голова ГО «Цифрове майбутнє освіти» Наталія Лимонова.

Щоб отримати безкоштовний доступ до платформи, слід заповнити форму. Більше про інтерактивне онлайн-навчання – на сайті.

Загалом в області на карантині перебувають понад 334 тис школярів. Закрито 856 шкіл.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux