Опубліковано 04 листопада 2021 року, 12:30

Оновлюють за сучасними стандартами: у Божедарівці триває модернізація корпусу опорного ліцею 

У Божедарівському опорному ліцеї – розпал реконструкції. Нині підрядники працюють всередині триповерхового навчального корпусу. Триває етап внутрішнього оздоблення. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Зводимо в області «з нуля» та реконструюємо дитячі садочки. Оновлюємо опорні ліцеї та пришкільні стадіони. У Кам’янському районі приводимо до ладу два ліцеї: божедарівський та лихівський. Перетворюємо їх на стильні, сучасні, затишні», – зазначив Валентин Резніченко. 

Цьогоріч Божедарівському опорному ліцею – 40 років. Модернізацію тут проводять вперше. В основному корпусі вже вирівнюють стіни гіпсокартоном. Паралельно прокладають інженерні мережі. Пожежну та охоронну сигналізації. Майже завершили роботи над опаленням.

Реконструкція – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Коридори стануть світлішими, завдяки вікнам у підлогу. На стінах вже не буде гнітючих шпалер. Приміщення пофарбують у приємний оку колір.

Замість стандартних білих, у класах встановлять жовті, зелені, сині, червоні двері. В такій же гамі буде центральна стіна, де висітиме дошка.

«Все зробимо в таких тонах, щоб було красиво, стильно та не занадто яскраво. Подаруємо нове життя спортивній залі. На підлогу там постелимо спеціальний лінолеум. А ще відремонтуємо приміщення під майстерні», – розповів представник генпідрядника Владислав Лакіза. 

Він додав, що їдальня буде «просто цукерочка». З потужною вентиляцією, професійними плитами, витяжками, промисловими м’ясорубками, соковижималками. Крім техніки, поставлять нові обідні столи.

Голова Божедарівської селищної громади Володимир Дерко вважає, що опорний ліцей після завершення реконструкції стане зразковим. Сільські діти отримуватимуть освіту в комфортних умовах. Так само, як учні у великих містах.

«Приємно, що держава опікується освітою, медициною, розбудовою інфраструктури. Через Божедарівку в нас тепер йде сучасна дорога.  Серйозно взялися за модернізацію нашого опорного  ліцею», – сказав Володимир Дерко. 

Обласним коштом для навчального закладу придбали обладнання. Як тільки підрядники завершать роботи, у класи занесуть нові меблі, сучасні мультимедійні дошки.  Будівля енергозберігаюча – зроблене зовнішнє утеплення, замінені вікна, перекритий дах. 

«Пам’ятаю школу з 1996 року, коли пішла до першого класу. І не пригадую, щоб відбувалися якісь зміни. Такий подарунок отримуємо вперше», – розповіла директорка ліцею Юлія Фокіна.

Вчителька з 45-річним стажем Людмила Бардадим найперше мріє побачити після ремонту рідний географічний кабінет.

«Хочеться попрацювати в сучасній оновленій школі. Я й сама йду в ногу з часом. Опанувала смартфон, комп’ютер, мультимедійну дошку. Адже вчитель повинен бути на одній хвилі з учнями», – вважає Людмила Бардадим.

«Ми у передчутті змін. Мріємо повернутися до рідного ліцею і не впізнати його», – додала дев’ятикласниця Оксана Соловйова.

Сусідню одноповерхову будівлю облаштовують під житло для педагогів та кімнати дитячих гуртків.

У Божедарівському ліцеї навчаються 420 учнів із 7 сіл.

Для учнів Божедарівської громади створюють комфортний простір

Поряд з основним корпусом опорного ліцею облаштовують житло для педагогів та кімнати гуртків

Оновлений навчальний заклад отримають понад 400 дітей

Нині триває етап внутрішнього оздоблення

Модернізацію Божедарівського ліцею проводять вперше

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux