Опубліковано 16 вересня 2021 року, 11:30

Олімпійська чемпіонка з академічного веслування Анастасія Коженкова провела руханку у дніпровському «активному парку» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

«Олімпійська» руханка – в «активному парку» у Дніпрі. Чемпіонка Європи та світу з академічного веслування Анастасія Коженкова провела розминку на спортмайданчику на Монастирському острові. Як це було – у фоторепортажі.

На Дніпропетровщині вже відкрили 18 «активних» парків

Інтерактивні майданчики для занять спортом облаштовують за програмою Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна»

Один з них – у Дніпрі на Монастирському острові

«Такі локації об’єднують дітей і дорослих. Роблять спорт доступнішим. У будь-який зручний час кожен може прийти до «активного парку», потренуватися просто неба, з користю провести час», – зазначив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников

На інтерактивному майданчику зібралися діти і дорослі

Активна руханка – від олімпійської чемпіонки з академічного веслування Анастасії Коженкової

«Чудово, що зявляється усе більше спортивних майданчиків. Дітей слід залучати до спорту своїм прикладом. Показувати, що це цікаво та класно», сказала Анастасія Коженкова

Учасники із задоволенням повторюють рухи за спортсменкою

«Перед карантином почав займатися академічною греблею. Цього року став чемпіоном області, – розповів юний спортсмен Валерій Самосев. – Сьогодні в «активному парку» вперше побачив олімпійську чемпіонку. Такі майданчики дуже потрібні, щоб хто завгодно міг прийти і позайматися навіть без тренера»

До «активного парку» можна прийти у будь-який зручний час

«Чудова ідея! Наші діти більшу частину часу проводять або в школі, або в інтернеті. Дуже хочеться, щоб було побільше таких локацій. Діти б із задоволенням самі туди бігали», – сказала дніпрянка Олена Бермес.

Замість тренера – табличка з QR-кодом. Просто зі смартфону можна переглянути комплекс вправ від знаних українських спортсменів

«Спорт необхідний, щоб бути сильним, здоровим та витривалим, – поділився 13-річний дніпрянин Андрій Полегенько. – Треба більше спортивних майданчиків відкривати, аби було куди прийти, потренуватися»

У містах та селах Дніпропетровщини планують відкрити ще майже 20 «активних парків»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux