Опубліковано 24 квітня 2018 року, 14:30

Об’єднаним громадам області розказали, як готувати проекти для фінансування Державним фондом регіонального розвитку

Об’єднані громади Дніпропетровщини дізналися, як готувати проекти для фінансування Державним фондом регіонального розвитку. Про інструмент, який мотивує місцеве самоврядування розробляти інфраструктурні проекти, розказали на семінарі у ДніпроОДА.  

«Процес становлення та розвитку громад Дніпропетровщини проходить жваво. ДніпроОДА всіляко їх підтримує. За рахунок бюджетів усіх рівнів на розвиток інфраструктури ОТГ спрямовуються солідні суми. За три останні роки об’єднані громади отримали майже 2,5 млрд грн і реалізували майже тисячу проектів. Реформа децентралізації дозволяє збільшити фінансування», – зазначив керівник департаменту економічного розвитку ДніпроОДА Олексій Псарьов. 

Один з інструментів, через який держава формує політику регіонального розвитку, – ДФРР. Як ним ефективно користуватися, прийшли дізнатися представники 56 об’єднаних громад Дніпропетровщини. В якості експертів – фахівці ДніпроОДА та Центру розвитку місцевого самоврядування.

«Напередодні семінару ми проаналізували проектну зрілість громад. Виявилося, що чимало з них потребують допомоги. Тому такий семінар на часі. Розглянемо успішні проекти і ті ризики, з якими стикаються на місцях», – зауважила директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. 

Окремі громади вже мають досвід взаємодії з ДФРР. Зокрема, за кошти Фонду Новоолександрівська ОТГ втілила торік два проекти.

«Співпраця з Фондом допомагає вирішувати проблемні питання громади. Зокрема, у 2017 році придбали спецтехніку для проведення земляних робіт та утримання доріг у Волоському старостинському окрузі. Кошти ДФРР плануємо залучити і цьогоріч. Бажаємо купити техніку для обслуговування зони відпочинку в Новоолександрівці», – розказав голова Новоолександрівської ОТГ Олександр Візир. 

Фінансові ресурси Державного фонду регіонального розвитку – мотиваційний інструмент, за допомогою якого держава підтримує створення ЦНАПів, впровадження енергоефективності, розбудову інфраструктури, ремонт доріг та ін.

Рішення щодо проектів приймають обласні конкурсні комісії, затверджують міжвідомча комісія при Мінрегіоні та бюджетний комітет Верховної Ради.

Проекти та інвестиційні програми, які реалізуються за рахунок коштів ДФРР, – на сайті.

У ДніпроОДА семінар для громад.

Розказують, як розробляти проекти та залучати кошти Державного фонду регіонального розвитку.

  Уважно слухають представники 56 ОТГ.

Знання передають фахівці ДніпроОДА та Центру розвитку місцевого самоврядування.

Усе корисне учасники семінару занотовували.

Фінансові ресурси Державного фонду регіонального розвитку – мотиваційний інструмент, за допомогою якого держава підтримує створення ЦНАПів, впровадження енергоефективності, розбудову інфраструктури, ремонт доріг на місцях.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux