Опубліковано 15 серпня 2017 року, 11:30

Новий дитсадок в Іларіоновому покінчить з чергами дошкільнят – Валентин Резніченко
Дитсадок, який продовжують будувати в Іларіоновому Синельниківського району, вирішить багаторічну проблему нестачі місць. Новий дошкільний заклад відкриють у 2018-му, його відвідуватимуть 115 дітлахів, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Цьогоріч на Дніпропетровщині розпочали зводити чотири сучасних дитсадки, ще 12 – реконструюємо. Задача, яку поставив Президент України Петро Порошенко, – ніяких черг у дошкільні заклади. Діти, незалежно від розмірів населеного пункту, мають виховуватися в комфортних та сучасних умовах», – наголосив Валентин Резніченко.

За словами селищного голови Дмитра Екзархова, проблема нестачі місць у дитсадках Іларіонового стоїть гостро останні кілька років.

«На сьогодні існуючі садочки переповнені, та новий – вирішить проблему, – упевнений він. – Звести такий об’єкт самотужки ми ні за що б не змогли. Наш внесок у це будівництво незначний, основне фінансування – з обласного бюджету. Дякуємо команді ДніпроОДА, що проект не на папері, а на практиці».

Будівництво дитсадка площею майже 2,5 тисячі квадратів триває другий місяць поспіль. Уже позаду земляні роботи, наразі ведуться – бетонні. Цього місяця будівельники розпочнуть монтаж стовпів під перший поверх. Підрядники кажуть, йдуть за графіком.

Бажаючих привести до нового дитсадка своїх синів та дочок – чимало. Серед них – Анастасія Трофименко.

«Будівництво нового дитсадка – це мегаподія для селища. Наш населений пункт невеликий, проте багато діточок потребує дошкільної освіти. Сподіваюся, садок не полишать на півшляху, а добудують до кінця», – розказала молода матуся.

За проектом, дошкільний заклад матиме форму шестигранника. Тепло генеруватиме автономна котельня, електроенергію – сонячні батареї.

«Дуже рада, що в нашому селищі зводять такий садочок. Хочеться, аби заклад був сучасним, комфортним і з новими меблями, щоб дітей розвивали висококваліфіковані вихователі», – висловила побажання місцева мешканка Оксана Саламатіна.

На Дніпропетровщині за останні два роки команда ДніпроОДА створила 2,5 тисячі нових місць у дитсадках. Цьогоріч планує проекти ще 10-ти дошкільних закладів.


В Іларіоновому грандіозне будівництво.


То зводять дитсадок.


Місцеві кажуть, то довгоочікувана подія.


«Наш населений пункт невеликий, проте багато діточок потребує дошкільної освіти. Сподіваюся, садок не полишать на півшляху, а добудують до кінця», – розказала Анастасія Трофименко.


Площа майбутнього садка – майже 2,5 тисячі квадратів.


Це додаткові місця до 115 хлопчиків та дівчаток.


Роботи тривають другий місяць.


«Наш внесок у це будівництво незначний, основне фінансування – з обласного бюджету. Дякуємо команді ДніпроОДА, що проект не на папері, а на практиці» – подякував Дмитро Екзархов.


Ведуться бетонні роботи.


Садок матиме форму шестигранника.


«Дуже рада, що в нашому селищі зводять такий садочок. Хочеться, аби заклад був сучасним, комфортним, щоб дітей розвивали висококваліфіковані вихователі», – зазначила Оксана Саламатіна.


У 2017-му в регіоні розпочали зводити 4 дитсадки.


Ще 12 – реконструюють.


За останні два роки команда ДніпроОДА створила 2,5 тисячі нових місць у дитсадках.


Цьогоріч ДніпроОДА планує проекти ще 10-ти.
.





Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux