Нікопольчанин Антон будь-що прагне боронити країну: дізнатися про умови вступу до Гвардії наступу прийшов у ЦНАП

Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак проінспектував, як ведеться набір до Гвардії наступу у Нікополі. Навідався до ЦНАПу. Поспілкувався з представниками Національної гвардії та поліції, Прикордонної служби. Вони зустрічають тут добровольців. Роз’яснюють умови вступу до бригад, допомагають із заповненням документів. Серед тих, хто прагне боронити країну, й місцевий мешканець Антон. 

«Прийшов запитати, чи можу вступити до Гвардії наступу. Прагну захищати країну та рідне місто. Не вистачає сил витримувати ці постійні обстріли міста. Хочу допомогти з наближенням перемоги», – поділився Антон Решетько.

Із початком війни чоловік чи не щодня навідувався до військкомату. Питав, де може стати у нагоді. Антон має юридичну освіту. Та через ваду зі здоров’ям йому відмовляли. Інвалідність, яку має від дитинства, перешкода й на шляху до штурмових бригад.

«Перевага за тими, хто проходив службу в армії чи має бойовий досвід. Та є всі шанси і у вмотивованих новачків. Прикордонна служба підпорядковується МВС, але наша бригада «Сталевий кордон» – це бойовий підрозділ. Тому важливо, щоб доброволець не мав судимостей та проблем зі здоров’ям», – пояснює лейтенант Державної прикордонної служби України Максим Тала. 

До цих моментів фахівці, що працюють із кандидатами до Гвардії наступу, уважні. Стан здоров’я і фізичну витривалість бійців перевіряють ретельно.

«Спочатку кандидати заповнюють анкету. Ми допомагаємо їм із цим. Після – тести та медкомісія. Якщо зі здоров’ям все гаразд, перевірка фізичної підготовки. А ще – співбесіда. Коли всі етапи пройдено – зарахування до бригади «Лють», – каже інспекторка сектору кадрового забезпечення Нікопольського районного управління поліції Юлія Талан. 

Нікопольчанин Антон Решетько через відмову засмутився. Та сидіти, склавши руки, в очікуванні перемоги не збирається і іншим не радить.

«Вже п’ять місяців у складі громадського об’єднання патрулюю ночами рідне місто. Слідкуємо за порядком, захищаємо від мародерів. Продовжу й надалі допомагати хоч так, – резюмує Антон. – А тим, хто не має проблем зі здоров’ям, і в кого є дух та характер, раджу долучатися до звільнення країни». 

У Гвардії наступу 8 бригад. По одній у Нацполіції та Державної прикордонної служби. Ще шість у складі Нацгвардії України. Подати заявку на вступ до них можна онлайн або ж через ЦНАП.








Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux