Опубліковано 29 серпня 2018 року, 10:00

Нам з вами разом вдалося створити нове дипломатичне військо – Президент на нараді з українськими дипломатами

На 13-й нараді керівників закордонних дипломатичних установ України Президент Петро Порошенко привітав присутніх з 27-ю річницею Незалежності нашої держави та відзначив, що Українська держава змогла створити нову українську армію та нове дипломатичне військо, які боронять країну.

За словами Глави держави, для тих, хто мав можливість на Хрещатику на власні очі побачити нове українське військо під час воєнного параду – це було щось дуже особливе.

«Перший раз бачив, коли багато людей плакали. Це були сльози гордості. Гордості за українське військо, гордості за українського воїна. Гордості за те, що нам вдалося разом з вами створити нове українське військо, нову українську армію. Так само, як і нам з вами разом вдалося створити нове дипломатичне військо», - сказав Петро Порошенко.

Президент зауважив, що напередодні нинішньої наради разом з українськими дипломатами був на Донбасі, в Авдіївці і це стало одним із найяскравіших моментів з усіх тринадцяти нарад керівників закордонних дипломатичних установ.

«Це правда – для нас було великою гордістю, коли мужні українські воїни крокували Хрещатиком. Я впевнено можу сказати, що надійною опорою для них є ви, є наше дипломатичне представництво. Так само, як українська армія захищає на східному фронті цінності євроатлантичної інтеграції, євроатлантичної спільності. Вони абсолютно впевнені, що українські дипломати відстоюють справедливість, відстоюють свободу, відстоюють правду у боротьбі на фронті міжнародному», - наголосив він.

За словами Президента, вже абсолютно для всіх дуже звичним став термін гібридна війна. «Я думаю, що нам потрібно казати більш переконливо про те, що це є гуманітарна агресія зі спробою підірвати країну зсередини. Це є економічна агресія. І впевнений в тому, що і реакція країни, і реакція світу має бути відповідною», - зауважив Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив, що саме тому таким важливим був візит керівників закордонних дипломатичних установ України на передову. Він зауважив, що, коли його питали скільки від Авдіївки до фронту, щоб нікого не налякати він говорив: ну, десь кілометрів десять, двадцять, тридцять. «Хоча потім кожен з вас зрозумів, що звідти буквально лічені кілометри до авдіївської промзони, яка увійшла у всі військові зведення, і де були найгарячіші бої 2017-2018 років. І за право контролювати висоти віддали свої життя велика кількість українських воїнів – героїв», - додав Президент.

«Саме тому вашу появу там, українські військові сприйняли як вияв солідарності і, якщо хочете, бойового побратимства», - наголосив Петро Порошенко.

За його словами, не менш важливим було те, що українськи дипломати мали можливість з перших вуст почути і від генералів, і від простих командирів, солдат яке життя на Донбасі. «Побачити власними очима, як живуть наші співгромадяни у фронтовій зоні. Бо ви приїхали на короткий термін, а уявіть собі, що українці в умовах війни там живуть чотири з половиною роки», - зауважив Глава держави.

Він також зауважив, що українські посли мали можливість пройтися вулицями, поспілкуватися з мешканцями і переконатися, які це фантастичні люди.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux