Опубліковано 15 грудня 2021 року, 11:30

Надсучасний, мультимедійний, енергоощадний: Томаківський ліцей після реконструкції надихає дітей та вчителів

 Школа майбутнього. Саме так тепер називають томаківські учні та вчителі свій опорний ліцей. Після реконструкції навчальний заклад змінився до невпізнанності. Будівля – стильна та яскрава. Уроки – інтерактивні. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Теплом, затишком, яскравими барвами та сучасним обладнанням наповнені оновлені школи Дніпропетровщини. Одна з таких – у Томаківці. Зупинятися не збираємося. Нині триває модернізація, зокрема, шкіл у Кривому Розі, Божедарівці, Лихівці», – зазначив Валентин Резніченко. 

Томаківський ліцей модернізували за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

 «Майже півстоліття тут не було жодного капітального ремонту, лише косметичні. Не можемо натішитися змінам. Покращилися успіхи в навчанні у дітей. У вчителів відкрилося друге дихання, маємо стимул працювати. Заходимо до будівлі у гарному настрої. З усмішкою», – розповіла директорка Томаківського опорного ліцею Тамара Філь. 

Вона додала, що з новою системою опалення тепер мають значну економію енергоресурсів. Якщо раніше за добу витрачали на обігрів 700 кубів газу, то зараз в середньому 250.

Працює загальношкільна система оповіщення. В кожному класі є гучномовець. Роблять оголошення, проводять радіолінійки.

«Після реконструкції ми повернулися в неймовірно гарний заклад. Оснащений новітньою технікою зі спеціальним ліцензійним програмним забезпеченням. Діти зараз – покоління Z. Їм легше сприймати інформацію, коли вона транслюється з екранів, комп’ютерів або планшетів», – сказала вчителька інформатики Ганна Врубльовська.

На уроках педагоги користуються мультимедійними панелями. Діти працюють з ноутбуками та планшетами.  Є електронні мікроскопи, зображення з яких можна виводити на екран.

Окрема гордість – ресурсна кімната для дітей з особливими освітніми потребами. Вона розділена на зони навчання та гри. Там є інтерактивна підлога. Це такий спеціальний проєктор із датчиком руху. Діти можуть грати у футбол, створювати музику на різнокольорових клавішах, перестрибувати з камінця на камінець.

«Школа стала зовсім не схожа на ту стару. Раніше тести робили в зошитах, а зараз на комп’ютерах. Писали раніше крейдою по дошці, а зараз спеціальним маркером по інтерактивній панелі. Математика вже не здається такою складною», – поділився враженнями 8-класник Валерій Галко.

Серед улюблених місць хлопця в оновленій школі – спортивна зала та їдальня.

«Надзвичайна школа. Оформлено все якось по-дизайнерському. Дуже подобається, що кожен кабінет має свій колір», – сказала учениця 8-А класу Дарина Парій.

У Томаківському опорному ліцеї загалом навчається 525 дітей. Всього 25 класів, з них 8 – початкових. А ще є дві дошкільні групи.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux