Опубліковано 22 грудня 2022 року, 11:30

«Над головою літають снаряди, а ми працюємо, бо в домівки потрібно повертати світло»: енергетик з Марганця Артем Беркут  

Він називає свою професію світлою. Разом з бригадою щодня відновлює пошкоджені ворогом електромережі. Працює у найгарячіших точках Дніпропетровщини – Нікополі, Марганці та сусідніх з ними громадах.  Ризикуючи, адже будь-якої миті може початися новий обстріл. До Дня енергетика розповідаємо про майстра підрозділу з Марганця у рубриці Дніпропетровської ОВА «Творці перемоги».  

Майстер підрозділу ДТЕК Дніпровські електромережі Артем Беркут у професії – майже 25 років. Нині очолює бригаду, яка повертає електропостачання після ворожих артилерійських атак у Нікопольському районі. Загалом вже полагодили понад 10 км повітряних ліній. 

«І снаряди, і ракети над головою не раз літали. Всяке бувало. Траплялося, що ворог починав гатити з «Градів», коли ми працювали», – розповів Артем Беркут.   

Одного разу, згадує енергетик, він з колегами потрапив під потужний артилерійський обстріл. Бригада ремонтувала пошкоджену повітряну лінію. Електромонтери піднялись на опору, і зі сторони Каховського водосховища полетів перший ворожий снаряд. Пронісся зі свистом та вибухнув за 600-700 метрів.

«Уламки полетіли, всюди дим і пил. Ми вирішили якнайшвидше забиратися звідти», – зазначив енергетик.  

Артем Беркут каже, зараз дуже стала відчуватися вдячність людей. Якщо бачать, що обстріл застав бригаду за роботою, вони кличуть до себе у підвали. Готові і нагодувати, і добре слово сказати. Пригощали яблуками та пиріжками.

«Світло у вікнах домівок, яке ми повертаємо – це наче вогники надії. Попри те, що в нас немає спокійних ночей. Все навколо здригається від вибухів», – наголосив Артем Беркут.  

Він додав, що продовжує разом із родиною мешкати у Марганці. Часто й самі ховаються від обстрілів в укритті. 

Чоловік зазначив, агресор може тероризувати скільки завгодно. Але він не позбавить головного – української сили духу. 

Після перемоги Артем Беркут мріє гарно відпочити на морі. Бажано в Криму. Порибалити на Чорному морі під ясним та мирним українським небом.  

«Творці перемоги» – рубрика Дніпропетровської обласної військової адміністрації. Вона – про людей, які наближають нашу перемогу. Кожен – на своєму фронті.



Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux