Опубліковано 31 травня 2018 року, 16:30

На виставці у Дніпрі фотомитці області презентували чотири сотні робіт (ФОТОРЕПОРТАЖ)

60 авторів, майже 400 робіт, три поверхи фотофактів. У Дніпрі відкрилася масштабна фотовиставка DNIPROPETROVSK REGION PHOTO WEEK. Вона чи не вперше за часів незалежності України зібрала фотохудожників з усієї області. Арт-простір для зустрічі митців та шанувальників фото – Музей українського живопису. Про це повідомила начальник управління культури, національностей і релігій ДніпроОДА Наталія Першина.    

«Це спільна робота ДніпроОДА з Музеєм українського живопису. Вийшло вдале державно-приватне партнерство. Вирішили презентувати надбання фотохудожників області, що накопилися в їхніх архівах. З усього регіону надійшло понад тисячу робіт.  Збирали та опрацьовували їх більше двох місяців. Спочатку думали, що виставка займе два поверхи. У підсумку маємо три поверхи й сусідню будівлю музею», – зазначила Наталія Першина.      

На одному просторі – майже чотири сотні фоторобіт.

Знімки життєствердні…

…поетичні…

… філософські…

… медитативні.

«Один з посилів виставки – художня фотографія. Це і певний стиль, і психологія, і філософія. Словом, намішано чимало. Фотограф має бути майстром, щоб зробити художній знімок. Навіть звичайна калюжа має викликати у глядача асоціативний ряд. Разом з автором ти домислюєш і переживаєш», – зауважив дніпровський фотохудожник Олексій Шпак. 

Це роботи митців Дніпра, Кам'янськогоКривого Рогу, Губинихи, Новомосковська, Жовтих Вод та інших населених пунктів регіону.

«Представив на виставку кілька своїх робіт. Перша – філософська: сонячні промені та пісочний годинник як символ швидкоплинності часу. На другому фото зображено перо на білому фоні. Просто, але зі смаком. На іншому фото – фрагмент мого улюбленого музичного інструмента – скрипки.  І на четвертій фотографії – пейзажна лірика», – розказав фотограф Василій Куліченко.

Автори –  люди різних професій. Фото – то їхнє хобі.

Фотографи талановиті…

…та різнопланові.

«У мене є серія пейзажів, роздрукованих на полотні. Вони висіли вдома на стіні,  а тепер експонується на виставці. Тут і кримські мотиви, і вулиці Дніпра, і види Сіверського Дінця. Словом, географія широка. Що впадало в око, те й фотографував. Я – художник, я так бачу», – сказав фотограф Ігор Співак.

Кожен з авторів намагався продемонструвати власний погляд на життя.

«Прийшла на виставку з великим інтересом, бо мене цікавить фотографія. Ще один привід – вперше презентує свої роботи син. Їх всього чотири, але вони дорогі моєму материнському серцю. Рада за сина, що він творить. Може закарбувати мить, помітити те, чого інші не бачать», – поділилася відвідувачка виставки Алла Пасхалова. 

У програмі – знайомство із сучасними тенденціями фотографічного мистецтва…

….пошук молодих талантів.

«Виставка дуже сподобалася. Особливо старі композиції. Побачили знайомі вулиці – згадали дитинство і юність», – розказали дніпрянки Лариса Мартинцева та Олена Воротинцева. 

Під час фотовиставки пройде серія інтерактивних лекцій.

Зокрема, підліткам розкажуть, як правильно знімати для Instagram. Пройде і майстер-клас для фотографів-початківців.

Також усі охочі зможуть прослухати лекції про жанровий портрет та вплив фотосету на настрій жінки.

Фотовиставка – за підтримки ДніпроОДА. 

Вона експонуватиметься з 31 травня по 7 червня за адресою: Дніпро, вул.Троїцька Площа 5а, тел.: (096) 610-37-96, (099) 068-31-68. Вхід вільний.

Встигніть переглянути роботи й ви.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux