Опубліковано 03 липня 2019 року, 14:30

На участь в «Іграх Нескорених» зареєструвалися перші 13 АТОвців із Дніпропетровщини

Уже 13 АТОвців із Дніпропетровщини зареєструвалися на відбір до національної збірної міжнародних змагань «Ігри Нескорених». Серед них – одна жінка. Про це стало відомо під час пресконференції, що відбулася в облдержадміністрації.

«Ігри Нескорених» – це не лише про спорт, а більше про психологічну та соціальну реабілітацію. Це шанс для бійців змінити життя та ступити назустріч новим можливостям. Такий крок уже зробили перші 13 АТОвців. Серед них – одна жінка», – розповіла начальниця управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка.

Взяти участь у відборі кличуть військових, які отримали травми, поранення або контузії під час АТО чи миротворчих операцій за участю України. Вони можуть спробувати сили в легкій атлетиці, стрільбі з лука, веслуванні на тренажерах, пауерліфтингу, плаванні та велосипедному спорті.

Зареєструватися на відбір можна до 20 липня за посиланням.

Тестування пройдуть у трьох містах: 13 липня – у Львові, 20 – в Одесі, 27 – у Києві. Національні змагання відбудуться 8 вересня у столиці. Склад української збірної оголосять 17 жовтня.

«Я двічі брав участь у відборі до національної збірної «Ігор Нескорених». Вважаю, що це хороша можливість для ветеранів. Змагання допомагають позбавитись важких спогадів після війни. – поділився АТОвець Іван Казаєв. – Хлопці, не сидіть вдома, приходьте на відбори. Вам буде весело та класно, ви відчуєте приємну втому. На цих іграх дійсно дружня атмосфера».

«Ігри Нескорених» – це міжнародні спортивні змагання для військових, які отримали травми під час бойових дій. Участь беруть команди з країн-членів НАТО та стратегічних партнерів Альянсу. Перші «Ігри Нескорених» відбулися в 2014 році в Лондоні.

У травні 2020 року «Ігри Нескорених» прийматимуть Нідерланди. Участь візьмуть 500 військових із 19 країн світу. Україну представлятимуть 20 спортсменів. Кожен із них зможе взяти з собою двох людей для підтримки.

Уже 13 АТОвців із Дніпропетровщини зареєструвалися на відбір до національної збірної «Ігор Нескорених»

«Ігри Нескорених» – це не лише про спорт. Це шанс для бійців змінити життя та ступити назустріч новим можливостям», – начальниця управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка

Зареєструватися на відбір можна до 20 липня

«Я двічі брав участь у відборі до національної збірної «Ігор Нескорених». Вважаю, що це хороша можливість для ветеранів», – АТОвець Іван Казаєв

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux