Опубліковано 14 березня 2022 року, 18:00

На території області немає російських військ ­– Резніченко

На Дніпропетровщині немає російських військ та не ведуться бойові дії. Область зробила запаси продуктів та палива. А ще реагентів для очистки води. Працює уся критична інфраструктура. Люди гуртуються та допомагають армії. Про це під час робочої поїздки до Кривого Рогу зазначив голова Дніпропетровської військової адміністрації Валентин Резніченко.

«Проїхалися укріпрайонами, перевірили інфраструктуру. Скоординували дії з оборони області та, зокрема, Кривого Рогу. Розуміємо наші сильні сторони, – сказав голова Дніпропетровської військової адміністрації Валентин Резніченко. – Нині на території області немає російських військ, бойові дії не ведуться».

Під час робочої поїздки Валентин Резніченко перевірив укріплення міста. Як зробити захист Кривого Рогу ще ефективнішим, обговорили під час засідання Ради оборони.

«Четвертий день ведуться бої на дальніх підступах до Кривого Рогу, на території Херсонської області. Наші війська і тероборона героїчно себе проявили, ворога не пустили. Укріплений зовнішній периметр Кривого Рогу. Готуємося щодня», – запевнив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Тилова робота кипить по усьому місту. Кожен викладається на повну. Одні зі зброєю в руках, інші – у виробничих цехах, волонтерських штабах. Українські господині – на кухнях.

З першого дня війни у Кривому Розі організували гаряче харчування для захисників.

Годують військових, правоохоронців, бійців Нацгвардії й тероборони. На одній з «польових кухонь» міста зібралися майже півсотні волонтерів.

Одні чистять картоплю, буряк, цибулю, інші варять страви. Хтось накриває на стіл, хтось миє посуд.

У меню наваристий український борщ із пампушками, супи, каші, котлети, картопля, випічка. Місцеві приносять квашену капусту й інші соління.

«Наша допомога – це вклад у перемогу України. Варимо смачно, із душею. Хлопці й дівчата із задоволенням їдять, завжди щиро дякують», – сказала волонтерка Людмила. 

Стали на «військові рейки» й виробничі цехи. На одному з таких налагодили виробництво бронежилетів.

Закупили спеціальну тканину. Зробили заготовки. Вдосконалили конструкцію бронежилета. За день одна швачка може пошити таких три-чотири.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux