Опубліковано 20 січня 2022 року, 14:30

На решетилівській трасі зводять дворівневі розв'язки та  унікальну естакаду 

На Дніпропетровщині прокладають нову державну трасу на Київ – Н-31. На будівельному майданчику за каналом Дніпро-Донбас роботи не вщухають і взимку. Підрядники працюють на підходах до розв'язок, влаштовують земляне полотно, укріплюють узбіччя. На майбутній естакаді через Оріль монтують сучасну систему водовідведення. Її оснастять спеціальними фільтрами, аби шкідливі викиди від автівок під час опадів не потрапляли у річку.

«Дорожня інфраструктура області оновлюється рік за роком. У 2021-му в регіоні побудовано та відремонтовано понад 450 км магістралей державного значення. Роботи на новій київській трасі тривають. Дорогу прокладають в обхід населених пунктів Дніпровського району», – зазначив  голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Решетилівська траса – один із наймасштабніших проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Дорожники працюють на останній ділянці у 29,5 км. Вона за каналом Дніпро-Донбас.

Там прокладають автошлях, зводять дворівневі розв'язки. А ще естакаду. Вона тричі проходитиме над річкою Оріль – у цьому місці водойма має складне русло.

Шляхопровід змонтують унікальним для України способом. Монолітну плиту довжиною майже 600 м забетонують на місці й після насуватимуть на опори. На цей складний процес планують відвести 8 місяців. Нині тривають підготовчі роботи.

Поблизу сіл Єгорине та Цибульківка зводять дворівневі розв'язки. Спочатку встановлюють опалубку і риштування. Зверху влаштовують арматурний каркас, який заливають бетоном. Така технологія нова для України, каже начальник ділянки Віталій Козловський.

«Використовуємо систему пост-натягу. У такий спосіб на Дніпропетровщині шляхопроводи ще не будували. Завдяки йому менше витрачається матеріалів. І конструкція виходить більш надійною та довговічною», – підкреслив Віталій Козловський.

Ще одна дворівнева розв'язка буде неподалік від Царичанки. Уже звели 88-метровий шляхопровід. Підрядники кажуть, як потеплішає, прокладуть гідроізоляцію і заасфальтують. Зроблять і зручні з'їзди.

«Транспортні розв'язки у двох рівнях робимо на всій протяжності магістралі. Там, де вона перетинається з місцевими дорогами. Все для безпеки руху. Очікуваний трафік майбутньої траси – 25 тис автівок на добу. Вкрай важливо розділити два потоки машин», – сказав начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

В області вже готові майже 30 км нової автомагістралі.

«Постійно їздимо до Дніпра за експортним товаром для Європи. Чудову дорогу будують на Київ, якісну. Як закінчать, обов'язково нею користуватимуся. Дякую Президентові за нові автошляхи», – поділився водій вантажівки із Чернігівщини Юрій Цигура.

Загальна довжина траси Н-31, що проходитиме Дніпропетровщиною, – майже 60 км.

На Дніпропетровщині втілюють один із наймасштабніших Проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво»

Зводять сучасну магістраль на Київ

Працюють на останній 29-кілометровій ділянці

Роботи розгорнули за каналом Дніпро-Донбас

Там зводять унікальну для України естакаду

Її змонтують насувним способом

Нині тривають підготовчі роботи

Довжина естакади буде майже 600 м

Зводять і дворівневі розв’язки –..

..новим для України способом

Завдяки технології пост-натягу..

..конструкції більш надійні та довговічні

Підрядники влаштовують земляне полотно,..

..укріплюють узбіччя

Ще один шляхопровід – неподалік від Царичанки

В області вже готові 28,6 км нової автомагістралі

Загальна довжина траси, що проходитиме Дніпропетровщиною, – майже 60 км


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux