Опубліковано 17 жовтня 2020 року, 17:52

На оновленому стадіоні у Верхньодніпровську відбувся фінал Кубку голови ДніпрОДА з футболу

Майже три місяці на Дніпропетровщині тривали футбольні баталії. І ось, нарешті – фінал Кубку голови облдержадміністрації серед аматорів. Вирішальний спортивний поєдинок провели на реконструйованому стадіоні у Верхньодніпровську. Переможців – ДЮСШ-1-Кривбас-84 – привітав очільник регіону Олександр Бондаренко. Команда виборола сертифікат  на 1,5 млн грн на будівництво міні-поля для тренувань.

«Символічно, що  суперфінальну гру обласного Кубку проводимо на оновленому центральному стадіоні Верхньодніпровська. Адже розвиток спортивної інфраструктури – наш пріоритет. Створюватимемо й надалі такі сучасні об’єкти, – зазначив голова ДніпрОДА Олександр Бондаренко. – Сьогодні ж влаштували футбольне свято для всіх мешканців Дніпропетровщини. Всі призери отримали подарунки. А переможець, головну винагороду – сертифікат  на 1,5 млн грн на будівництво міні-поля для тренувань, ексклюзивний кубок та «золоті» медалі».

Голова облдержадміністрації додав, що гравці під час фінального матчу випробували нове професійне покриття поля. Відпочити та підготуватися до матчу могли у побудованій «з нуля» адміністративній будівлі, де є тренерські кімнати і роздягальні, сучасні санвузли і душові. А ще медичний пункт, пост пожежної охорони та VIP-зала.

Після двох таймів визначився переможець – ДЮСШ-1-Кривбас-84. Криворізька команда обіграла суперника – ФК Олімп з рахунком 7:1. Почесну «бронзу» у матчі за третє місце здобув футбольний клуб Агросфера Юр’ївського району.

«Красива перемога, видовищна гра, багато голів. На поле сьогодні вийшли справді здібні хлопці, попереду в яких велике майбутнє. Спорт на Дніпропетровщині розвивається і це радує. Також тішить, що в області з’являються такі сучасні стадіони», – відмітив футболіст та тренер, фіналіст Ліги Європи Руслан Ротань. 

Серед приємних сюрпризів для всіх призерів Кубку голови Дніпропетровської ОДА – спеціальне тренування від зіркових футболістів – Руслана Ротаня і Андрія Русола. Його проведуть у Дніпрі на стадіоні Олімпійські резерви.

Окремо відзначили найкращих гравців турніру. Кращий воротар – Данило Ситько з команди ДЮСШ-1-Кривбас-84. Захисник – Сергій Шаповал (ФК Олімп). Півзахисник – Ілля Шестіпалов (ФК Олімп).

Кращим нападником змагань став капітан ДЮСШ-1-Кривбас-84 Ілля Максименко. Хлопець грає у футбол з 5 років. Каже, на футбольному майданчику, який облаштують на «призові» кошти, тренуватиметься не тільки його команда. Там займатимуться місцеві дітлахи.

«Ця перемога далася непросто. У суперниках була старша та досвідченіша команда, яка не хотіла здаватися, – зізнався капітан команди-переможниці Ілля Максименко. – Та все ж ми зуміли обіграти ФК Олімп, бо чітко виконували настанови тренера».  

«Пишаюся своїми підопічними. Вони віддали на полі всі сили. В першому таймі відкрили рахунок і тримали лідерство до фінального свистка», – додав тренер ДЮСШ-1-Кривбас-84 Валентин Платонов. 

Загалом у турнірі взяли участь понад 40 аматорських команд з 28 міст та районів регіону. Вони зіграли півтори сотні матчів та забили у ворота суперників близько 800 голів. 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux