Опубліковано 21 червня 2019 року, 12:30

На фесті «Пісні, народжені в АТО»-2019 заспіває хор волонтерів

ІV фестиваль «Пісні, народжені в АТО» обіцяє багато сюрпризів. Фішка найголовнішого військового концерту року - виступ хору волонтерів. Яку виконають пісню, артисти поки що тримають у секреті. Проте обіцяють: мурашки по шкірі пробіжать з перших нот. Аби вразити слухачів, репетирують двічі на тиждень. 

 Вдень волонтерка Вікторія Загрійчук допомагає АТОвцям відновити здоров’я за допомогою «активної реабілітації». Ввечері - поспішає на репетицію хору. В дитинстві жінка займалася у музичній школі. Через роки вміння відновлює задля виступу на фестивалі «Пісні, народжені в АТО».

 «Співаємо у супроводі військового оркестру - це неперевершено. Це виправка, запал! - поділилася учасниця хору Вікторія. - Перші три репетиції, коли потрібно було вивчити мелодію, хвилювалася. Нині все виходить легко й від душі. Пісня на стільки западає в серце, що наспівуєш її навіть вдома». 

У волонтерки Тетяни Делецької досвіду більше. Вона закінчила музичне училище по класу диригент-хормейстер. За спеціальністю пропрацювала все життя.

«Пісня завжди підіймала дух народу. А хор ще й об’єднує людей. Добре, що організатори фесту згадали: гуртом легше й батька бити, - сміється учасниця хору Тетяна Долецька. - Наш хор зібрав людей різних професій. Проте вони швидко вчаться та файно співають». 

 Задає тон волонтерському хору військовий оркестр під керівництвом Олександра Жарія. Диригент каже: на сцені у музикантів та співаків - повна творчість.

«Ідея зібрати такий співочий колектив - дуже цікава. Більшість учасників не мають практики хорового співу. Проте нині все складається чудово. Це буде незабутній творчий здобуток для нашого оркестру», - сказав диригент військового оркестру оперативного командування «Схід» Олександр Жарій. 

 Загалом у волонтерському хорі - майже 30 людей. Вони відкриють ІV фестиваль «Пісні, народжені в АТО».

«На фестиваль бійці привезуть з десяток нових «гарячих» пісень, які народилися «на нулі». На мирній землі їх зустріне волонтерський хор. Ця мить, коли цивільні співатимуть для військових, покаже єдність нашої країни у боротьбі», - наголосив заступник голови Дніпропетровської ОДА, учасник хору Володимир Юрченко. 

 Військові пісні лунатимуть у Дніпрі 28 червня. Учасники фесту вийдуть на сцену літнього театру парку ім. Шевченка. Початок - о 17:00, вхід вільний.

 Волонтерський хор готується до виходу на велику сцену

Хор відкриє фест «Пісні, народжені в АТО»- 2019

Вікторія Загрійчук: «Перші три репетиції, коли потрібно було вивчити мелодію, хвилювалася. Нині все виходить легко й від душі»

До виступу готуються майже 30 волонтерів

Тетяна Долецька: «Наш хор зібрав людей різних професій. Проте вони швидко вчаться та файно співають»

 Хор співатиме у супроводі військового оркестру

Олександр Жарій: «Це буде незабутній творчий здобуток для нашого оркестру»

Яку пісню виконають - поки що секрет

Вразити слухачів планують з перших нот

Володимир Юрченко: «Ця мить, коли цивільні співатимуть для військових, покаже єдність нашої країни у боротьбі»

Почути, як співає волонтерський хор, можна буде 28 червня

 Місце зустрічі - літній театр дніпровського парку Шевченка

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux