Опубліковано 25 вересня 2018 року, 11:30

На дорогах області почали облаштовувати вагові майданчики для контролю вантажівок – Валентин Резніченко

На шляхах Дніпропетровщини почали облаштовувати вагові майданчики для габаритно-вагового контролю фур. Будівництво першого такого комплексу вже розпочалося на трасі Н-31 Дніпро-Кобеляки-Царичанка-Решетилівка, поблизу села Партизанське. Загалом планують облаштувати чотири таких місця на в’їзді до міста Дніпра, повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

 «За завданням Президента України Петра Порошенка на Дніпропетровщині щорічно капітально ремонтуємо і державні траси, і комунальні дороги. Потім найголовніше – правильно обслуговувати та берегти покриття. Аби попередити появу вибоїн та врятувати автошляхи від великих фур, на під’їздах до Дніпра будуємо кілька габаритно-вагових комплексів. Вони контролюватимуть вагу вантажівок. Роботи співфінансуємо обласним і міським коштом», – зауважив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 Спеціально облаштований майданчик уже зводять у полтавському напрямку – на трасі Дніпро-Кобеляки-Царичанка-Решетилівка. Наразі підрядники закладають основу під новий комплекс.

Невдовзі ще два ГВК з’являться у донецькому напрямку – на шосе національного значення М-04, один – на запорозькій трасі Н-08.

Вагу фур перевірятимуть пересувні лабораторії «Укртрансбезпеки». Після контролю водій отримає талон, у якому буде зазначена вага транспортного засобу.

На шляхах державного значення заборонений рух автівок вагою більше 40 тонн. На дорогах місцевого значення маса машини не має перевищує 24 тонни.

У разі порушення водій буде зобов'язаний сплатити штраф. На добровільну сплату – місяць. В іншому випадку – примусове стягнення в судовому порядку.

 «З появою майданчиків будемо контролювати вагу фур і накладати штраф на порушників. Тільки так зможемо запобігти руйнації відремонтованих доріг і вберегти покриття від перевантаження», – підкреслив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик. 

Аналогічні вагові майданчики планують звести на в’їздах до Кривого Рогу, Павлограда, Кам’янського, Марганця та інших міст Дніпропетровської області.

На шляхах Дніпропетровщини...

...почали облаштовувати майданчики...

...для габаритно-вагового контролю фур.

Наразі спеціальний майданчик уже зводять у полтавському напрямку.

 Він з'явиться поблизу села Партизанське.

Наразі закладають основу.

Планують облаштувати 4 таких місця на в’їзді до Дніпра.

Це допоможе запобігти руйнації відремонтованих доріг.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux