Опубліковано 20 червня 2024 року, 17:00

На Дніпропетровщині запрацював другий регіональний офіс «Зроблено в Україні»

На Дніпропетровщині відкрили другий регіональний офіс «Зроблено в Україні». Там підприємці і ті, хто планує започаткувати власну справу, можуть отримати підтримку. Це, зокрема, консультації щодо оформлення документів, написання бізнес-плану, подачі заявок на гранти, повідомили в Дніпропетровській ОВА.

начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак

«Вітчизняне зараз – в пріоритеті. Маємо популяризувати своє. Аби з’являлося більше продуктів, які з гордістю купуватимемо. Послуг, якими охоче будемо користуватися. Саме для цього долучаємося до урядової платформи «Зроблено в Україні». Відкрили вже другий регіональний офіс», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Офіси створюють на базі центрів зайнятості. Там спілкуватимуться з підприємцями та охочими започаткувати власну справу.

директорка Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнєцова

«Держава має можливість фінансово підтримати ініціативи підприємців. А адміністратори тут підкажуть, як краще реалізувати їх», – підкреслює директорка Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнєцова.

Консультація адміністратора 

Серед послуг, які надаватиме офіс, допомога з отриманням грантів, пошуком і підготовкою кадрів. Консультуватимуть там і щодо ваучерів на навчання працівників.

Адміністраторка офісу "Зроблено в Україні" Марія

«Також ми підказуємо, наприклад, як вірно скласти бізнес-план, порозумітися з банком. Весь комплекс послуг – в одній локації», – пояснила адміністраторка офісу «Зроблено в Україні» Марія.

Спільне фото учасників відкриття офісу

Богдан розпочав свій бізнес у 2023 році. Це швейне виробництво, яке займається жіночим одягом та військовою амуніцією. Для масштабування цеху взяв участь у грантовій програмі та отримав 250 тис грн від держави. Зараз у нього працевлаштовані двоє переселенців. А ще чоловік планує взяти на роботу людину з інвалідністю.

приватний підприємець Богдан

«Прийшов сюди, аби допомогли знайти фахівців. Професійних швачок. Їх, на жаль, зараз мало. Ще дізнався, як розв’язати питання з компенсацією на ВПО. Крутий сервіс, мені сподобалося», – ділиться приватний підприємець.

зустріч підприємців з очільником області

Перший такий офіс відкрили у квітні в Кривому Розі. Там вже надали 238 консультацій. Найбільше запитів, майже 50% – щодо отримання грантів «єРобота».

Каталог можливостей від держави

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux