Опубліковано 10 липня 2024 року, 17:00

На Дніпропетровщині народилася перша в цьому році трійня
Молоде подружжя з немовлятами

В області народилася перша в цьому році трійня. Валерія з Нікополя дала життя одразу двом дівчатам та хлопчику. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА. 

«Ворог цілить по цивільним. По пологовим і дитячим лікарням. Та йому не зупинити життя. Воно триває – всупереч всьому, – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. – В області цьогоріч вже народилося 47 двієнь. І ось – трійня». 

Маленькі ніжки новонародженої дівчинки

У кожного з батьків новонародженої трійні тернистий шлях. Чимало труднощів здолали й разом. Максим залишив рідний Маріуполь через війну. Будинок Валерії у Марганці побили росіяни. А побралася пара в Нікополі. Там, попри обстріли, і створили сімейний затишок.

Мати Валерія тримає на руках маленьку Владу

«На УЗД лікар спочатку сказав, що буде двійня. Потім виправився – ні, все ж таки їх троє! – згадує 30-річна Валерія. – Під час вагітності було важкувато, але я кріпилася. Спостерігалася в Нікополі, а народжувати привезли до Дніпра. Тут хороші лікарі. Допомагають медсестри. Підказують – і мені, і чоловіку».

Діти сплять в лікарняних колисках

Тепер родина – багатодітна. На малих чекають два брати і сестра. Породілля зізналася: досі не віриться, що вона – мама шістьох. Проте її чоловік впевнений – все буде добре.

Батько Максим спостерігає за малюком

«Перший час буде тяжко. А потім звикнемо. З вагітністю ж впоралися, і тут все вийде! Скоро випишуть, то буду працювати, допомагати дружині», – ділиться Максим.

Мама тримає крихітну долоньку

Зараз Влада, Богдан, і Артем, як назвали малих, мають гарний апетит і добре розвиваються. Та коли народилися, кожен не важив і двох кілограмів. Втім, у подібних випадках – це норма, кажуть лікарі.

Завідувачка відділення постінтенсивного лікування та виходжування новонароджених, пані Ірина

«Спершу діти були в реанімаційному відділені. Їхньому життю нічого не загрожувало, проте необхідно було спостереження. Стан швидко стабілізувався. Зараз вони в палаті разом з мамою. Дівчаток поки годуємо через зонд, а хлопчик вже їсть з пляшечки. Але днями вони всі почнуть переходити на материнське молоко», – розповіла завідувачка відділення постінтенсивного лікування та виходжування новонароджених, пані Ірина.

Генеральний директор лікарні Олексій

«Це стало викликом для нас, аби всі дітки були живими та здоровими. І ми його прийняли та успішно впоралися. Тепер малеча набереться сил і невдовзі поїде додому», – підкреслив генеральний директор лікарні Олексій.

Одному з трійні педіатр проводить обстеження

Цього року в Дніпропетровській області на світ з’явилися майже 7,3 тис хлопчиків та дівчат.

Кулачок немовляти





Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux