Опубліковано 20 березня 2020 року, 15:02

На Дніпропетровщині з’явиться ще 15 сучасних зон відпочинку

Півтора десятки нових сучасних парків, скверів та бульварів з’являться в різних куточках області. Вони будуть у єдиному стилі. На реалізацію архітектурних задумів цьогоріч із обласного бюджету виділили 200 млн грн. Будівельні роботи мають стартувати вже у травні. Про плани щодо створення в області нових зон відпочинку говорили на презентації проєкту «Територія комфорту» у Дніпропетровській ОДА. 

«Цьогоріч розпочнемо будівництво сучасних парків та скверів у 15-ти різних куточках області. Головна ідея – зробити їх у єдиному стилі. Новостворені зони відпочинку матимуть спільні елементи. Наразі у розпалі – підготовка проєктно-кошторисної документації. По двом об’єктам проєкти вже готові, решта – на експертизі», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Олександр Москаленко.

Сучасні зони відпочинку з’являться у Жовтих Водах, Павлограді, Марганці, Кривому Розі, Синельниковому, Підгородному. Також комфортні парки, бульвари і сквери облаштують для мешканців Томаківки, Софіївки, Васильківки, Межової, Царичанки, Покровського, Слобожанського.

Так, у селі Луб’янка Синельниківського району збудують новий парк – поруч зі школою та клубом. Там встановлять дитячі ігрові майданчики.

У Жовтих Водах реконструюють бульварну частину однієї з найстаріших вулиць – Богдана Хмельницького. Оновлять і дорожнє покриття, і пішохідну зону. Зроблять освітлення, встановлять лави та висадять кущі. Все – для комфорту городян.

Сучасне місце для відпочинку матимуть і мешканці Синельникового. Там планують оновити парк у районі вулиці Миру.

А після реконструкції центрального парку у Васильківці місцеві матимуть зручні пішохідні доріжки, затишне місце навколо фонтану, дитячі майданчики.

«В усіх проєктах врахували облаштування безпечних майданчиків для дітлахів, сучасного освітлення. Не забули й про створення зручностей для людей із інвалідністю, – сказав Олександр Москаленко. – Парк «Саксаганський» у Кривому Розі взагалі плануємо перетворити на інклюзивний – на кшталт ігрової зони у сквері поблизу Дніпропетровської ОДА».

Вартість проєкту «Територія комфорту» – 222 млн грн. На його реалізацію область виділила 200 млн грн, ще 22 млн грн профінансують громади.

Загальна площа 15-ти об’єктів будівництва та реконструкції – понад 35 га. Нові комфортні місця відпочинку отримають майже 200 тис мешканців області.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux