Опубліковано 05 серпня 2020 року, 13:30

На Дніпропетровщині завершили реконструкцію Межівської опорної школи 

Яскрава, сучасна та комфортна. В селищі Межова обласним коштом оновили опорну школу №1 – вперше за її майже 50-річну історію. У реконструйованих класах – нові вікна, двері, підлога, стіни. Обєкт – частина програми «100+», повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Будівництво та реконструкція освітніх закладів регіону – один з наших пріоритетів. Оновлюємо в області школи і дитячі садочки за програмами «Велике будівництво» та «100+». Діти Дніпропетровщини мають навчатися у сучасному комфортному середовищі, – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Вже готова приймати учнів осучаснена опорна школа у Межовій. Її не ремонтували з дня відкриття. Тепер будівля – тепла, яскрава, енергоощадна». 

Стара непримітна будівля Межівської школи змінилась до невпізнанності. Нова покрівля – з профнастилу. Фасад – вентильований та утеплений. При вході –відремонтовані ґанки, обладнані пандусами та підйомниками. Підрядники капітально відремонтували спортивну залу.  Підлогу там вкрили спеціальним неслизьким покриттям, облаштувати захисними сітками вікна, радіатори й лампи. У навчальних кімнатах оздобили стіни та змонтували підвісні стелі.

«Можна сказати, що нашу школу перебудували наново, – розповіла директор закладу Юлія Козак. – Після демонтажних робіт залишались одні простінки. Стояла коробка, навіть без даху. Замінили усе – від покрівлі до підлоги. Маємо нові системи електропостачання, опалення, зв’язку та оповіщення, сучасну протипожежну сигналізацію. Всередині – цікаві двокольорові класи. Вчительська зона – яскрава, учнівська – у світлих нейтральних тонах». 

У школі понад 400 учнів з Межової та восьми сусідніх сіл. Будівлі – близько півстоліття.

«Будували для нашого підростаючого покоління – дітей. Матеріали використовували якісні, технології – енергоефективні. Щоб учням було затишно навчатись, – розповів генпідрядник Віктор Занфіракі. – Крім основних будівельних робіт ми обладнали гарну вентиляцію, встановили обладнання у харчоблоці». 

За окремим проєктом реконструювали поряд стадіон на 360 місць. Там облаштували футбольне поле, баскетбольний, волейбольний, гімнастичний та волейбольний майданчики. Встановили тренажери, трибуни для глядачів, кругову бігову доріжку, смугу з перешкодами.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux