Опубліковано 01 жовтня 2020 року, 11:57

На Дніпропетровщині завершили будівництво нового корпусу Волоської школи 

Ще один об’єкт «Великого будівництва» на Дніпропетровщині – завершено. Зведений «з нуля» новий корпус Волоської школи вже почали потроху обживати. Ретельно прибирають, заносять та збирають меблі. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 

«Програма Президента України «Велике будівництво» в області не припиняється ні на мить. Зводимо та оновлюємо важливі соціальні об’єкти – дитячі садочки, стадіони, медичні заклади, школи. Триповерховий яскравий, сучасний та затишний корпус збудували для учнів Волоської школи, – зазначив очільник регіону Олександр Бондаренко.  – Вперше за понад 80 років у школі з’являться актова та спортивна зали. А ще майстерні та власна обсерваторія». 

Нова будівля – простора, з великими вікнами, утепленими за сучасними технологіями стінами. Зі старим корпусом з’єднана спеціальним переходом. Для дітей з інвалідністю передбачили підйомник.

Всередині – свіжопофарбовані класи фізики, хімії та біології. Як і у решті відремонтованих шкіл області – там яскрава кольорова вчительська зона і нейтральна учнівська. Можна буде проводити лабораторні роботи, практичні заняття, хімічні досліди. Обладнують також приміщення під дві майстерні – окремо для хлопців та дівчат. Юним астрономам – обсерваторія з прозорим дахом.

Спортивних залів цілих два – для ігрових і силових видів спорту. На додачу до них – душова. Там вже встановити бойлери для гарячої води та необхідну сантехніку.  

Аби свята в актовій залі нікому не заважали, там зробили шумоізоляцію акустичними плитами.  

«Дітям дуже подобається новий корпус, стіни якого аж виблискують на сонці. Вони вже не дочекаються новосілля. Адже наша школа сама по собі невелика, довоєнних років. Учням у ній вже тіснувато. Тепер місця вистачить всім», – радіє директорка Волоської школи Тетяна Басенко.

На подвір’ї встановили 4 спортивні майданчики з тренажерами, біговими доріжками. Обладнали спеціальну зону для вивчення правил дорожнього руху з іграшковими світлофорами, пішохідними переходами. Територію навколо – виклали тротуарною плиткою, а частину заасфальтували.

З місцевого бюджету та за рахунок державної субвенції новий корпус обладнають меблями та необхідною технікою. Придбають верстати для майстерень. В актову залу вже закупили та встановили нові крісла. А ще – звукову апаратуру. Вже збирають стінки-шафи для навчальних класів, закупили спортивний інвентар.

З обласного бюджету виділили кошти на інтерактивну панель, мультимедійний проєктор, навчальні засоби. Меблі для кабінету хімії та комбінований верстат по дереву.

Нині у школі навчаються близько 150 учнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux