Опубліковано 02 червня 2022 року, 19:00

На Дніпропетровщині запустили рух новою ділянкою траси на Київ

На Дніпропетровщині відкрили для руху перші майже 30 км нового автошляху на Київ. Ділянку збудували ще до війни. Це сучасна магістраль у 4 смуги, яка йде від обласного центру до мосту через канал Дніпро-Донбас. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Попри війну, запускаємо дорожню інфраструктуру. Відкрили рух новою ділянкою дороги на Київ. Це майже 30 кілометрів сучасної траси з розв'язками, з'їздами, тунелями», – зазначив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. 

Дорогу будували в об’їзд населених пунктів. Для безпеки руху звели дворівневі розв’язки. Вони – на перетині із іншими державними автошляхами.

«Тепер набагато зручніше, ніж їздити вузькими звивистими сільськими шляхами. Тут – прямий рух. І нова дорога європейської якості», – сказав водій із Житомирської області Андрій Марченко.

На трасі облаштували зручні з’їзди до сусідніх сіл. А ще – міст для пішоходів. Тунелі – для проїзду сільгосптехніки та проходу худоби. Сучасне освітлення.

«Траса із найсучаснішим оснащенням. Розмітку наносили методом холодного пластику. Вона прослужить у декілька разів довше за звичайну. Вночі вони світяться від фар», – розповів представник відділу техконтролю підрядної організації Дмитро Баглай.

Дорогою уже користуються і водії транзитних фур, і мешканці сусідніх областей.

«Нещодавно переїхав із «гарячого» Бахмута до Полтави. Зараз перевожу техніку. Дуже гарна дорога. Дякую!», – сказав водій Петро Заліський.

 Ті, хто за кермом, стверджують: тепер час у дорозі скоротився.

«Перший раз на цій дорозі. Я отетерів, наскільки вона гарна. Дуже швидко проїхав ділянку. Глянув на годинник – подумав, він зламався», – поділився водій вантажівки Олександр Богуславський.

«Переїжджаємо з родиною з Харкова у більш безпечне місце. Не очікували, що рухатимемося такою чудовою дорогою. Покриття – супер!  Їдемо і насолоджуємося. Радіємо життю», – розповів водій Олексій Гордієнко. 

Щодоби готовою ділянкою траси Н-31 проїжджатимуть майже 40 тис авто, каже начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

«Сьогодні Дніпропетровщина – транспортний хаб, що об’єднує Схід та Захід країни. Нашими дорогами перевозять гуманітарну допомогу, рухаються переселенці», – додав Олександр Коломійцев.

До війни трасу Н-31 будували кілька років. Загалом планували звести майже 60 км цієї дороги.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux