Опубліковано 26 листопада 2020 року, 17:47

На Дніпропетровщині за програмою «Велике будівництво» завершують оновлювати трасу Кропивницький – Кривий Ріг

У Дніпропетровській області завершують оновлювати ще один об’єкт з програми Президента «Велике будівництво» – трасу Н-23. Ремонтують ділянку в 23,4 км – від Кривого Рогу до межі з Кіровоградською областю. Там вже поклали понад 90% верхнього шару асфальтобетону. Нині наносять розмітку та встановлюють дорожні знаки. Як проходить оновлення траси в ході робочої поїздки на Дніпропетровщину проінспектував Президент України Володимир Зеленський.

На об’єкті виконані основні етапи робіт – фрезерування, регенерація і влаштування вирівнюючого шару із крупнозернистого асфальтобетону. А ще дорожники видалили чагарники, укріпили шлаком узбіччя. На фініші – укладання верхнього шару асфальту.

«Регіон охоплений масштабними ремонтними роботами на автошляхах. Будуються та реконструюються траси національного значення, місцеві дороги, мости, шляхопроводи, транспортні розв’язки. Люди та техніка одночасно працюють на різних ділянках, – повідомив очільник Дніпропетровської області Олександр Бондаренко. – Капітальний ремонт, вперше з часів її будівництва, проводиться на магістралі Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя. Якісна дорога з’єднає одне з найбільших міст Дніпропетровщини з Кіровоградською областю». 

Вже з новим дорожнім одягом понад 21 км траси Н-23. Крім цього, майже готове бар’єрне огородження, встановили половину дорожніх знаків, триває нанесення розмітки.

Паралельно там ремонтують 5 штучних споруд – мости та шляхопроводи. Замінюють деформаційні шви, пішохідні доріжки. Ці роботи виконані на 80%.

Президент України Володимир Зеленський залишився задоволений перебігом робіт.

Загалом в Україні – 48 тис км магістралей загального користування державного значення. Із них майже 3 тис км – на Дніпропетровщині. Ними опікується Служба автомобільних доріг області.

На балансі ДніпрОДА загалом 865 місцевих трас. Цього року, зокрема, вже завершили запланований капремонт ділянок на автошляхах: Вільне-Гвардійське, Іванівка-Радісне, Зелене-Богданівка-Богуслав, Верхньодніпровськ-Боровківка-Доброгірське, Васильківка-Миколаївка.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux