Опубліковано 14 грудня 2021 року, 10:30

На Дніпропетровщині визначили переможців дитячого фесту «Z_ефір»-2021

 На Дніпропетровщині відбувся онлайн-фінал обласного фестивалю дитячих талантів «Z_ефір»-2021. Переможцями та призерами стали 42 учасника. Їх обирали серед солістів та колективів. У вокальному, інструментальному, хореографічному та оригінальному жанрах. Імена найкращих огласять на гала-концерті, який пройде у ДніпроОДА вже 17 грудня. Про це сповістила заступниця голови облдержадміністарції Ольга Горб.

«Карантин не став завадою для проведення нашого традиційного обласного фесту «Z_ефір». Презентувати власні таланти діти могли онлайн. Виступи оцінювало професійне журі, – розповіла Ольга Горб. – Цьогоріч отримали від колективів та солістів понад 1,5 тис заявок. Відбирали кращих у декілька етапів. На гала-концерт запросили понад 200 фіналістів. Там вони дізнаються, хто посів призові місця в усіх чотирьох жанрах та вікових групах».

Журі оцінювало учасників у двох вікових категоріях: 5-10 та 11-16 років.

«Звертаємо увагу на естетику виступів та репертуар учасників. А ще – наскільки професійно вони ростуть від конкурсу до конкурсу. Важлива складова оцінки – артистизм. Він обов’язково має бути у музиканта, танцюриста чи вокаліста», – підкреслила членкиня журі, викладачка та музикознавець Олена Гамова.

І додала: для перемоги в конкурсі замало наявності вродженого таланту. Мають значення ще й майстерність та терпіння педагогів, мудрість батьків. Усе це слід помножити на щоденну копітку працю самої дитини, наголосила Олена Гамова.

«Про талант моєї доньки до співу дізналася раптом, коли Софійка ще до садочка ходила. Її тоді висунули на конкурс, і вона перемогла, – розповіла мати учасниці Оксана Вишневецька з Вільногірська. – Зараз доньці вже 14-ть, виступає соло. Завжди налаштована на перемогу. Я її підтримую, як можу. Буває, порадою. А ще разом продумуємо сценічні вбрання, зачіску, макіяж».

Мати 11-річної піаністки Альбіни Голованьової з Верхньодніпровська каже, донька змалку тягнулася до музичних інструментів. Удома стояв синтезатор, і вона так і намагалася доторкнутися до клавіш.

«Граю на фортепіано з 7 років. Дуже подобається жанр регтайм. Мелодія настільки запальна, що можна заслухатися, – поділилася Альбіна Голованьова. – У фестивалі «Z_ефір» беру участь вдруге. На кожному етапі намагаюся виконувати більш складні композиції. Хочу показати себе, аби про мене дізнався весь світ».

Гала-концерт та нагородження переможців  фесту «Z_ефір» – 17 грудня.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux