Опубліковано 25 липня 2019 року, 13:30

На Дніпропетровщині створять програму для підтримки рідних зниклих безвісти на Донбасі

На Дніпропетровщині розроблять спеціальну програму для сімей, чиї рідні зникли безвісти під час війни на Сході України. Їм надаватимуть системну психологічну та соціальну підтримку. Про це стало відомо під час круглого столу за участі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, органів влади, правоохоронців, військових та психологів. Зустріч пройшла у Дніпропетровській ОДА.

«Люди, чиї родичі вважаються зниклими безвісти, потребують специфічної та делікатної допомоги. Адже вони знаходяться у постійному очікуванні та невідомості. На Дніпропетровщині надаємо психологічну підтримку таким родинам, проте вона має бути не поодинокою, а системною», - сказав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко.

Спеціальну програму психологічної та соціальної підтримки створять за участі Міжнародного Комітету Червоного Хреста. За словами заступниці Координатора з питань захисту населення цієї організації Прещили Абсі, основне завдання – налагодити комунікацію між органами влади, правоохоронцями  та родинами зниклих безвісти.

«Міжнародний Комітет Червоного Хреста має спеціальні програми для підтримки таких родин – так звані «Програми супроводу». Вони діють, зокрема, у Грузії, на Кавказі, у Перу та Колумбії. При цьому, ми тісно співпрацюємо із представниками влади та поліції, - зазначила заступниця Координатора з питань захисту населення Червоного Хреста Прещчила Абсі.- Для усіх тих служб, які безпосередньо працюють із рідними зниклих безвісти, готові проводити спеціалізовані психологічні тренінги».

Також на Дніпропетровщині планують створити регіональну комісію, яка буде координувати діяльність держорганів, вести реєстр зниклих бійців АТО та надавати допомогу їхнім рідним.

Нині офіційно зареєстровані 24 мешканці області, які зникли безвісти на Донбасі.

 У Дніпропетровській ОДА пройшов круглий стіл з питань підтримки родичів зниклих безвісти на Донбасі

Разом зібрались психологи та представники органів влади,..

Міжнародного Комітету Червоного Хреста,..

 правоохоронці та військові

«На Дніпропетровщині надаємо психологічну підтримку родинам зниклих безвісти, проте вона має бути не поодинокою, а системною», - заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко

Під час зустрічі обговорили основні потреби та проблеми родин зниклих безвісти

Для їхньої підтримки на Дніпропетровщині розроблять спеціальну програму

«Міжнародний Комітет Червоного Хреста має спеціальні програми для підтримки таких родин – так звані «Програми супроводу». Вони діють, зокрема, у Грузії, на Кавказі, у Перу та Колумбії», - заступниця Координатора з питань захисту населення Червоного Хреста Прещчила Абсі

 Офіційно в області зареєстровані 24 зниклі безвісти


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux