Опубліковано 26 жовтня 2018 року, 14:30

На Дніпропетровщині стартували перші військово-спортивні ігри «Сталева міць»-2018

Вистріли, димова завіса, вибухи. На Дніпропетровщині стартували перші військово-спортивні ігри «Сталева міць»-2018. На полігонах ОК «Схід» протягом трьох днів змагатимуться понад півсотні військовослужбовців та ветеранів АТО з різних областей. Переможців назвуть уже цієї неділі. 

«Серед учасників – як чинні військові, так і ветерани. Одні популяризують службу в армії, інші – соціалізуються після війни. Жодних вікових обмежень. У планах, зробити ігри щорічними й вийти за межі України. Велика дяка військовим, які долучилися до змагань, і Дніпропетровська облдержадміністрація – за підтримку», – розказав АТОвець, один з організаторів ігор Олександр Каховський

Учасники випробовуватимуть свої силу й міць протягом трьох днів.

Тактична смуга перешкод і вогневий рубіж – такий план на перший день змагань.

За свистком команди виходять на старт. Кожна рішуче налаштована на перемогу.  

«У нас в команді половина офіцерів, усі контрактники. Середній вік – 35 років.  Готувалися ґрунтовно: стріляли, бігали. Всі у гарній фізичній формі, готові вигравати. Розраховуємо увійти до призової трійки», – розказав начальник фізичної підготовки і спорту 91-го окремого полку оперативного забезпечення міста Охтирка Сергій Чут. 

Серед учасників – переважна більшість чоловіків. Але їм готові дати фору представниці слабкої статі.

«Внутрішньо і фізично готова. Настрій бойовий. Буду викладатися на всі сто. Думаю, стануть у нагоді мої легкоатлетичні здібності», – сказала волонтерка, учасниця змагань Альона Вялова. 

На смузі перешкод – стіни, містки, колоди. На ній треба перестрибувати, повзти, бігти. На фініші учасники ледь переводять дух.

«На дистанції все продумано до дрібниць. Складно пройти навіть добре підготованому. Однак всі перешкоди можна здолати. Спасибі організаторам. Чітко й сильно», – поділився учасник змагань, помічник командувача ОК «Схід» Юрій Гаркавий. 

Команди – під «прицілом» професійних військових суддів. Система оцінки – бальна: хто набере найбільше балів, той і переможе.

«Кожна команда буде оцінюватися за кращим часом виконання завдання. Чим швидше виконана вправа, тим більше балів. По суті, усі учасники стануть переможцями, але найсильнішими будуть три команди», – зазначив старший суддя, начальник фізичної підготовки ОК «Схід» Євген Коробка. 

У другий день на учасників чекають марш-кидок на 20 км через болота та ліси, перенесення колоди на відстань в 1 км. Доведеться проповзти і 200-метрову дистанцію. На третій день заплановані пейнтбол  і перетягування канату.

Вправи максимально наближені до реальних умов. 

 Змагання організувала громадська організація «Всеукраїнське об'єднання патріотів «Комбатант» за підтримки Дніпропетровської ОДА та ОК «Схід».

На Дніпропетровщині....

  .... стартували перші військово-спортивні ігри...

 ...

«Серед учасників – як чинні військові, так і ветерани. Одні популяризують службу в армії, інші – соціалізуються після війни. Жодних вікових обмежень», – розказав  Олександр Каховський.

 Долучилися вісім команд.

На змагання - три дні.

У перший день - тактична смуга перешкод.

Команди у передчутті.

Кожна розраховує на перемогу.

«У нас в команді половина офіцерів, усі контрактники. Середній вік – 35 років.  Готувалися ґрунтовно: стріляли, бігали. Всі у гарній фізичній формі, готові вигравати. Розраховуємо увійти до призової трійки», – сказав Сергій Чут.

Жінки готові дати фору чоловікам.

«Внутрішньо і фізично готова. Настрій бойовий. Буду викладатися на всі сто. Думаю, стануть у нагоді мої легкоатлетичні здібності», – сказала Альона Вялова.

 На смузі перешкод – безліч перешкод

 Треба перестрибувати..

 ... повзти...

... бігти.

На фініші учасники падають з ніг.

 Оцінюють пррофесійні судді.

«Кожна команда буде оцінюватися за кращим часом виконання завдання. Чим швидше виконана вправа, тим більше балів. По суті, усі учасники стануть переможцями, але найсильнішими будуть три команди», – зазначив  Євген Коробка.

Попереду ще чимало завдань, які загартовують силу духу.

 Змагання обіцяють стати щорічними.

 Долучайтеся...

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux