Опубліковано 05 квітня 2021 року, 12:30

На Дніпропетровщині розширюють мережу ЦНАПів та найактивніше надають е-послуги бізнесу: публічний звіт ОДА 

У громадах Дніпропетровщини відкрили ще три Центри надання адмінпослуг. Користуються мешканці і мобільними ЦНАПами. Вони для тих, хто не може прийти до офісу. А ще область – в лідерах з кількості ФОПів, відкритих через портал Дія. Про це під час щотижневого звіту розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іван  Начовний. 

«З 1 квітня в Україні запровадили електронну прописку. Більше ніяких папірців і записів «від руки». Всі дані про місце проживання тепер заносять до всеукраїнського е-реєстру. Долучилися і всі 86 громад Дніпропетровщини», – розповів Іван Начовний. 

Дніпропетровщина – серед найактивніших областей з надання електронних послуг підприємцям, додав він. За рік через портал Дія ФОП створили понад 23 тис мешканців.

«В планах – відкрити в регіоні бізнес-центр «Дія.бізнес офлайн». Там підприємці зможуть отримати консультації. А ще – проходити, брати участь у конференціях, використовувати простір для власних подій», – зазначив заступник голови ОДА.

В області розширюють мережу Центрів надання адмінпослуг. З 1 квітня розпочали роботу ЦНАПи в Юр’ївській, Червоногригорівській та Межиріцькій громадах.

«Загалом вони обслуговуватимуть понад 26,5 тисяч людей. Надаватимуть найпопулярніші послуги. Можна зареєструвати шлюб, узаконити земельну ділянку, отримати нотаріальні та соціальні послуги», – сказав Іван Начовний. 

Для мешканців регіону, які через стан здоров’я не можуть дістатися ЦНАПу, в регіоні є мобільні кейси. Загалом – 24 «офіси». Вони обладнані всім необхідним для надання адмінпослуг.

«Цьогоріч майже 600 адмінпослуг мешканці Дніпропетровщини оформили завдяки мобільним кейсам», – наголосив заступник голови ОДА. 

Популярна серед мешканців регіону комплексна послуга Є-малятко – для молодих батьків. Сервіс дозволяє оформити до 10 адмінпослуг за однією заявою. 

«Громади області подають заявки на отримання державної інтернет-субвенції. Їх має погодити Міністерство цифрової трансформації», – сказав Іван Начовний.  

Кошти розподілятимуть між областями України, пояснив він. На них прокладатимуть оптико-волоконні мережі у найвіддаленіша села.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux